28 november 2007

Even bijpraten.. / Catching up for a moment

For English translation, please see the blue text below

Ja hoor! Ik ben er nog.. ;-)

Het is gewoon superdruk de laatste weken, dus ik ben aan het proberen m'n bureau leeg te werken! (Een zinloze exercitie.. Ik weet het!)

Even kort bijpraten omtrent mijn aanwezigheid in Second Life..

Nederlandstalig plekje
Zoals ik misschien al eens heb verteld, heb ik op Info Island International (SLurl) een Dutch Language Area gemaakt. De bedoeling daarvan is om Nederlandstalige bezoekers snel door te verwijzen naar goede Nederlandstalige hulp in SL, zoals het eiland 0031 (SLurl).

Voor het overige wordt dit stukje Nederland en Vlaanderen vooral gebruikt voor wat cultuuroverdracht. Zo heb ik voor december een display over Sinterklaas opgezet en een kleine tentoonstelling over winterwerken van Anton Pieck.Maar toegegeven.. Deze projectjes hadden voor mij vooral een hoog ontspanningsgehalte.. ;-)

Nederlandstalig groepje
Daarnaast heb ik gisteren een korte introductie SL aan Marina gegeven. Natuurlijk te veel gepraat en te weinig gezien.. ;-) Vervolgens leidde Guus ons weer rond over Health Info Island (SLurl) en wat andere plekken.

Ik had nog het idee staan van een paar weken terug om een groep te starten voor Nederlandstalige informatieprofessionals in SL. Gisteren kwam dit idee weer naar boven, concreet met een activiteit: regelmatige rondleidingen om elkaar nieuwe, interessante dingen te laten zien. Volgende afspraak: dinsdag 4 december, 21.30 uur. Iedereen is welkom!

Daar ga ik dus vandaag eens aan werken.. en aan Sinterklaas natuurlijk.. in RL! Dat laatste vooral. Zojuist heb ik trouwens eerst een ander probleem opgelost, waar ik gisteren met Marina tegenaan liep: mijn dozen communiceerden niet goed met elkaar.. ;-) (Nou ja!)

Umm.. Archieven?
Oh ja.. Ik was archivaris in SL, geloof ik.. ;-) Nog steeds hoor. Ik ben samen met collega Luud bezig met een tentoonstelling, maar vertel daarover later meer. Klik hier alvast voor wat informatie over m'n eerste display.. in het Deens! Gewoon leuk..

ENGLISH TRANSLATION

Oh yes! I'm still here.. ;-)

It's just that it has been super busy last few weeks, so I'm only now trying to clean my desk of work! (Quite an useless thing to try.. I know!)

I'll let you catch up on my presence in Second Life for a moment..

Dutch little spot
As I might have told you once before already, I've made a Dutch Language Area on Info Island International (SLurl). Its purpose is to quickly refer Dutch visitors to good Second Life help in Dutch, such as the island 0031 (SLurl).

Next to that, this little piece of the Netherlands and Flanders is mainly used for some transfer of culture. So did I make a display about Sinterklaas for December, and also a small exhibition about winter works by Anton Pieck.But I have to admit.. These little projects, to me, most of all provided a large amount of relaxation.. ;-)

Dutch little group
Besides that, I gave a brief introduction SL to Marina. Of course too much talking and too little showing around.. ;-) After that, Guus showed us around on Health Info Island (SLurl) and some other places.

I still had this idea from a couple of weeks back, to start a group for Dutch information professionals in SL. Yesterday this idea came up again, with a concrete activity: regular tours to show new, interesting things to each other. Next appointment: Tuesday December 4th, 9.30pm (CET). Everyone is invited!

That's what I'm going to work some on today.. and on Sinterklaas, of course.. in RL! Especially the latter. A few moments ago, I first solved another problem though, which I encountered together with Marina yesterday: my boxes did not communicate well with each other.. ;-) (Ah well!)

Umm.. Archives?
Ah yes.. I was an archivist in SL, I thought.. ;-) Still am though. Together with colleague Luud, I'm preparing an exhibition, but I'll talk some more about that another time. Click here for now to get some information about my first display.. in Danish! Just for fun..

2 opmerkingen:

 1. Ha Christi,

  het was me een waar genoegen. Dank voor het aanmaken van de groep! Ik ga d'r vanmiddag over bloggen.
  Zal ik zoals afgesproken de aankondiging op de Ning zetten? Misschien wil jij dat liever doen (jij hebt de groep tenslotte aangemaakt). Zo ja, laat maar weten! Als ik niks hoor, staat ie vanmiddag op de Ning!

  CU, Larenka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een groep aanmaken is zo gedaan.. Het is alles wat daarna komt, wat werk heet! :-)

  Zet vooral zelf een berichtje op Ning hoor. Niet alleen scheelt het mij werk.. maar zo kun je mensen ook op je ervaringen wijzen of zo.

  Ik vond het trouwens ook errug gezellug! :-)

  (Bedenk me nu ineens dat ik wél een berichtje op de Ning voor archivarissen zal zetten. Ik neem aan dat jij het over die voor de bieb'ers had?)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.