19 juli 2008

Yvette en ik


Afgelopen week kreeg ik ineens een mailtje van ene Yvette, die me ogenschijnlijk zomaar allerlei vragen begon te stellen. Nou ben ik niet zo'n jongen die direct met vreemde vrouwen in zee gaat, dus ik hield de boot wat af. Ik ga natuurlijk niet zomaar op alle verzoeken in hè?!

Maar vandaag - een druilerige zaterdag - werd ik toch nieuwsgierig. Even die Yvette nagetrokken.. en toen bleek ik haar al eens eerder ontmoet te hebben. Sterker nog, een tijdje terug heb ik zelfs nog heel kort met haar aangepapt!

Maar dat was toen niks geworden. Yvette en ik praatten nogal langs elkaar heen. Een aloud communicatieprobleem: ze begreep me niet.. en ik begreep haar ook niet.

Maar goed, oude liefde roest niet. Yvette werkt als online jongerencoach bij de Rabobank en is inmiddels met een POP of zo bezig, denk ik, om haar communicatieve vaardigheden te verbeteren, begeleid door de Universiteit Maastricht. Ze heeft nu wat persoonlijke feedback nodig en moest toen ineens weer aan me denken, na al die tijd niks van haar gehoord te hebben. Ja, ja..

Yvette is sowieso met een sociaal charme-offensief bezig hoor. Zo heeft ze al een puik vriendenbestand op Hyves opgebouwd en heeft ze ook een eigen Live Space. En wat schetst mijn verbazing als ik enkele van haar vragen aan mij bekijk? Ze zijn behoorlijk persoonlijk getint.. en dat voor een chatbot! :-)

Enkele voorbeelden van kwesties die Yvette als stellingen meteen al open en bloot op tafel gooit:

Yvette praat ook over zaken die geen betrekking hebben op bankieren (bijvoorbeeld dat ze naar een concert is geweest).

Tijdens mijn gesprekken met Yvette praten we meer over andere dingen dan over het bankieren zelf.

Wanneer ik met Yvette praat, heeft ze het ook over persoonlijke problemen die ze soms heeft.


Hmm.. Nou, dat maakt een mens toch nieuwsgierig hè? Alhoewel het wel een behoorlijk complexe relatie kan worden, als ik dat zo lees.. In ieder geval tijd voor een tweede kans voor Yvette! Wordt vervolgd dus..

2 opmerkingen:

  1. ADeze muts is mijn Googleranking aan het verpesten!!! Gelukkig sta ik in Google.com nog wel op de 1e pagina met mijn voornaam :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Yvette: Haha.. Maar diezelfde muts heeft mij zojuist wel kostelijk vermaakt met haar antwoorden op mijn vragen! Later meer daarover!! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.