9 september 2008

Archief 2.0: 125 leden


Edwin blogde vandaag weer eens over het netwerk Bibliotheek 2.0 omdat ze de mijlpaal van 1250 leden hebben bereikt. Mooi hoor!

De archivarissen doen het lang ook niet slecht: vandaag namelijk precies 125 leden voor Archief 2.0! En da's eigenlijk steeds zo'n beetje het schaalverschil tussen de bibliothecarissen en archivarissen geweest: een factor tien.

Over in totaal hoeveel vakgenoten zouden we het eigenlijk hebben? Geen idee. Ik weet wel dat ik vantevoren nooit had durven hopen op zoveel belangstelling.

Hetzelfde geldt trouwens voor onze aankomende studiedag, die met tachtig deelnemers nokkie-nokkie zit!! Da's dan de limiet, want ik heb het nog even niet over de immer groeiende wachtlijst. Tja..

Nou, even lui zijn nog.. Edwin schrijft:

Nu de zomermaanden voorbij zijn kan ik opgelucht ademhalen: de leden worden weer actiever. Je zou zeggen dat ik me daar helemaal niet druk over hoef te maken maar toch doe ik dat soms wel eens. Ik ben weliswaar alleen die knaap die het platform ooit opzette maar dat experiment maakt toch dat je jezelf verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen binnen zo'n netwerk. Je wilt dat alles in beweging blijft en dat mensen er informatie van hun gading vinden. Aan de andere kant wil je ervoor waken dat het steeds maar weer jouw tronie is die opduikt, dus maak je continu afwegingen over het wel of niet aanslingeren van reuring. Ik ben blij dat ik me daar nu even geen zorgen meer over hoef te maken.


En daar herken ik mezelf ook prima in terug! :-)

6 opmerkingen:

 1. en als dat geen kennisdeling is :-)

  mooi hoor, christian!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Marina: Bedankt! Ik moet altijd glimlachen als ik aan dit soort dingen denk.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En het is dan ook dik verdiend Christian! Een goed initiatief levert heel veel op. Dat blijkt wel.

  Let's stay in motion.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Duul: En jij ook bedankt, Luud, voor de stenen die je eraan hebt bijgedragen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi Christian, en bedankt voor de verwijzing!

  Ik wil toch graag nog eens een biertje met jou drinken om eens lekker ervaringen uit te wisselen. Wij doorlopen in grote lijnen wel dezelfde paden denk ik inderdaad.

  Super dat er zoveel belangstelling is voor de studiedag. Way to go!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Edwin: Zo'n verwijzing schijnt dan voor Technorati weer van belang te zijn.. en hij was dit keer nogal toepasselijk hè! :-)

  Dat van dat biertje klinkt goed, al zal ik relatief sneller dan jij aan het water gaan, verwacht ik.. haha!

  Met Marina heb ik trouwens al wel eens geboomd over dit soort netwerkwel en -wee en dat was supergoed bevallen!

  Ed, binnenkort heb ik zomaar ineens een paar weken vrijaf. Niet dat ik haast heb, maar dingen kunnen maar concreet worden opgepakt hè? Anders blijven het maar plannen..

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.