9 oktober 2008

Word vriend van het Nationaal Archief


Gisteren kreeg ik bericht dat het Nationaal Archief mij als vriend beschouwt, tenminste op Flickr dan. Da's mooi, want dan kan ik stiekum al even gluren naar alle foto's die ze in het kader van hun deelname aan Flickr The Commons online hebben gezet.

Voorlopig zijn die namelijk alleen te bekijken door hun vrienden. Naast mijzelf - ik bevind me in uitstekend gezelschap - is dat overigens alleen nog maar George Oates, projectleider van The Commons, die ik op het seminar van 4 november aanstaande zal horen. Voor alle anderen is de photostream dus nog betrekkelijk leeg.

Het gaat om iets meer dan 170 bladen met foto's die zijn gescand, met soms meerdere foto's op een blad. De resolutie is prima voor schermweergave van de foto's, al had die kwaliteit altijd beter gekund natuurlijk.

De beschrijvingen zijn dan weer wat summier, maar goed.. Daarom willen ze natuurlijk ook een beroep gaan doen op de Wisdom of Crowds.

Ik zag trouwens dat alle rechten van de foto's nu nog waren voorbehouden. Gezien deelname aan The Commons zal dit in een later stadium wel veranderd worden in no known copyright restrictions.

Er zit mooi spul bij hoor!

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, ga ook vriendje van ze worden. Hm, van jou dan ook? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welja joh.. Met jou wil ik overal wel vriendjes worden hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je inmiddels ontdekt hebt dat door vrienden te worden, de foto's al wel beschikbaar komen. Ik ben de 7e er helaas niet bij in Rotterdam, ik kom 's avonds pas terug van vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tim: Ik had het NA al even op mijn contactlijstje staan.. maar ja, ze waren wat traag in het mij accepteren als vriendje! Blijkbaar moesten ze er even over nadenken.. haha! :-)

  (Het moet trouwens de 4e zijn, niet de 7e.)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.