17 november 2008

Archief 2.0 voor dummies: the movie

Eerder kon je m'n slides al bewonderen, maar nog veul en veul leuker: deze morgen is dan ook het filmpje beschikbaar gekomen:Archief 2.0
Web 2.0 lijkt dé online buzz van het moment te zijn: miljoenen hits in Google, maar nergens een makkelijke uitleg. Wat is het? Waar komt het vandaan? Wat kun je ermee? En nog belangrijker: wat moeten we als archivarissen en als archiefdiensten met dat web 2.0? Een archief 2.0??

Een voorbeeld dat zó moeilijk lijkt, dat het vanzelf makkelijk wordt, laat uiteindelijk een eerste glimp zien van hoe wij als archivarissen in kunnen spelen op nieuwe internetontwikkelingen. En hoe anders archiefbezoekers dat wel vóór ons doen!

8 opmerkingen:

 1. Hi Christian,
  Prachtig gedaan, ik ga niet de hele dag weer uitzitten, maar dit zet wel een standaard! Zó deel je dus voortaan de presentaties van een studiedag met degenen die er die dag niet bij konden zijn.
  groet, Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het altijd knap als mensen helder en in gewone huis-tuin-en-keuken-taal dingen kunnen uitleggen. Mooi om het nogmaals te zien!

  groet van Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je laat ze lachen én hebt er zelf plezier in! Dat vind ik mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Albert: Ja, zo hoort het inderdaad! :-) Geen enkele "professionele" organisatie kan het ons vanaf nu nog verkopen dat het maanden moet duren voor sowieso de slides maar beschikbaar komen van hun studiedag(en), als wij dit als "clubje ongeregeld" wél voor mekaar krijgen. Ik zie uit naar de volgende KVAN-studiedagen.. haha!

  @Wilma: Bedankt voor het compliment. Johan Cruijff zei ooit: "Voetballen is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen." Vind ik wel een mooie. Ik ben blij dat me dat in dit geval goed gelukt lijkt te zijn! :-)

  @Marina: Bedankt voor je fijne woorden. Ze doen me oprecht goed! :-) (En dat meen ik meer dan in pixels is uit te drukken!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Christian. Hihi... volgens mij is dat ook een van de spreuken op de "Johan Cruiff tegel"-gadget op hyves. Als er toch geen hyves was (en Johan Cruiff natuurlijk)...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Wilma: Ik had hem eigenlijk van hier. Maar die tegel bevat ook heel wat wijsheden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk! Het prikkelt om zoiets zelf ook ooit eens te doen... hoe kom je aan de goede geluidsopnamen? Kwestie van een goede camera?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Natalie: Dat zijn goede prikkels! :-)

  We hadden goede geluidsapparatuur ingehuurd (mer revert- en handmicrofoon), dus dat hielp. Slecht geluid is een van de grootste dooddoeners bij dit soort presentaties. De camera was niet speciaal goed, geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.