25 maart 2009

Het Zeeuws Archief op je mobiel

Misschien al bekend bij jullie, maar het viel mij vanavond pas op - ze hebben het wel goed verstopt hoor: het Zeeuws Archief biedt haar nieuws ook via rss aan. Tot zover niks spannends.

Maar ze brengen enige basisinformatie over de dienst ook naar je mobieltje en PDA. Het gaat om het nieuws, maar ook om contactinformatie en de routebeschrijving - mobiel handig!

En helemaal handig om te weten waar ze zitten als je straks mobiel in de databases kunt zoeken en je vervolgens weet waar je de stukken in kunt komen zien (eerst ff mobiel reserveren natuurlijk)... als ze al niet gescand voor op je display springen natuurlijk!

Nou ja, best veel wensen voor iemand die nog steeds met een alleen-bellen-telefoontje de blits probeert te maken... haha!

Het huidige aanbod is niet moeilijk om aan te bieden natuurlijk, maar volgens mij zijn de Zeeuwse collega's hiermee in archievenland wel de eersten. Het loopt overigens nog geen storm, maar dat zal na deze post wel anders zijn! ;-)

2 opmerkingen:

  1. Ha, grappig! We hadden net vorige week een discussie om hem maar weg te halen omdat alleen de systeembeheerder zelf in de statistieken voorkwam...
    Benieuwd of er nu wel mensen komen! Dan zal ik hem ook weer updaten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Lineke: Pioniers opereren altijd in een leeg landschap... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.