19 mei 2009

Driehonderd!!!


Ik zou het bijna glad vergeten, maar vandaag schrijf ik precies mijn driehonderdste bericht op deze blog!

Inmiddels heeft dit weblog voor mij al lang en breed z'n nut bewezen. Niet alleen geeft het typen hier me de mogelijkheid om m'n persoonlijk gekleurde professionele gedachten de wereld in te helpen, ook is deze webstek nog steeds het zenuwcentrum van mijn vakgerelateerde aanwezigheid op het internet. Daarnaast begin ik te merken dat "De Digitale Archivaris" een beetje een merk aan het worden is in het Nederlandse archiefwezen, wat ik op zich ook wel weer een grappige ontwikkeling vind.

Maar los daarvan is deze weblog mijn archief en mijn praatpaal, ontmoet ik via de reacties en de chatbox nieuwe mensen en wissel ik zodoende ideeën uit met anderen. Daarin staat de weblog overigens niet op zichzelf, maar maakt in het geval van mijn archivarissenbestaan op het internet deel uit van een heel scale aan sites, waarin ook bijvoorbeeld Archief 2.0 een hoofdrol speelt, een community die ook niet zomaar vanuit het niets ontstond natuurlijk.

Zelf zie ik wel dat er een ontwikkeling zit in de onderwerpen waarover ik schrijf en ook in de manier waarop ik over ze schrijf. Ik ben benieuwd hoe lezers van mijn weblog dit ervaren. M'n publiek groeit traag, maar gestaag, en eigenlijk moet ik me eens wat meer op die cijfers concentreren om er zodoende waardevolle feedback uit te verkrijgen.

Misschien later.

De komende tijd - ondanks dit bescheiden feestje nu - zal het hier namelijk wat rustiger worden... Ik ben van plan, zeker na de topdrukte van de de afgelopen maanden en de komende weken voor de boeg, dit jaar voor 't eerst weer eens echt, echt... écht vakantie te nemen. America, here I come! :-)

Maar als iemand in de tussentijd goede tips of suggesties voor me heeft rond dit weblog, dan ben ik een en al oor hè! Graag zelfs.

En natuurlijk zal ik vanuit Amerika wel ietsjes bloggen, maar zeker niks archiefgerelateerds! Nog niet verwijderen dus, die rss-feed... ;-)

Plaatje

13 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. En al aan het bloggen sinds 2007! Knap hoor. De volgende stap is natuurlijk vloggen :-)

  Misschien een vlog van je vakantie? Veel plezier in ieder geval. Klinkt als een heerlijke vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Wilma: Bedankt! En ja, sinds 2007 alweer - iets meer dan twee jaar terug ben ik gestart. Maar ik ben daarmee een groentje hoor (alhoewel, voor een archivaris dan weer redelijk bijtijds...)

  En ik ben zéker van plan van mijn vakantie-uitstapjes wat filmpjes online te zetten. De Niagara Falls moet je niet alleen zien, maar waarschijnlijk ook zien bewegen... en horen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Christian Leuk idee. Dan kunnen we allemaal even meegenieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat! En alvast een fijne vakantie.

  Leuke foto trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow... 300 is echt heel veel! Gefeliciteerd Christian.
  Je hebt een hele sterke merknaam opgebouwd en dat is helemaal jouw verdienste omdat je de juiste inhoud met de juiste toon neerzet.

  Ik hoop er nog lang van te leren.

  @Wilma
  Wat is dat toch met jou en vloggen? Wanneer begin jij er mee eigenlijk?
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Luud Ja, ik ben erg he? :-) Ik zou idd zelf het goede voorbeeld moeten geven. Ik wil het ook echt gaan doen, hoor. En een vakantieverslag op film lijkt me trouwens wel leuk. Maar eerst sparen voor een camera en G1 en vakantie ... :-S Dus waarschijnlijk ben je me toch voor qua vloggen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Danniëlle: Bedankt! Die foto heb ik volgens mij trouwens onder de noemer "feestbeest" gevonden! ;-)

  @Luud: Dank voor de fijne woorden! En dat willen leren is wederzijds hè, dat weet je!

  @Wilma: Met iedere willekeurige mobiel kun je wel een filmpje maken. Als je dat dan, teruggekomen van de Texelse camping, op YouTube zet en embed in je blog, dan zullen wij je als vlogger betitelen hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Christian Met die heldere uitleg moet mij dat toch lukken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd. Op naar de volgende 300!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Congrat u lations Christian! Keep it coming and you don't stop!

  @

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het lijkt wel een feestje hier, of ben ik te laat? ;-)

  Alsnog gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Edwin: Thanks, colleague! I won't stop indeed!

  @Marina: Jij bent nooit te laat voor mijn feestjes! :-)

  Sorry voor de lare reply trouwens, allebei, maar ik zat een aantal dagen in Luxemburg en had me voorgenomen niks aan digitale dingen te doen. (En dat heb ik bijna helemaal goed volgehouden!)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.