14 augustus 2009

Bekend tot in Rusland


Mijn naam is Christian van der Ven. Ik woon in Den Bosch, heb een "indrukwekkend" netwerk van wel 43 'vrienden' met vertakkingen door het hele land en een collega van me lijkt op de schoonmoeder van een Russisch maffialid. Toch staat niet mijn hele privéleven online - jaja, ik ga daar al zéér bewust mee om - want mijn relatiestatus is vooralsnog "onbekend"! ;-)

Dé Hyveshit van het moment: een filmpje waarin de Russische maffia je op het spoor komt via informatie op je Hyves-profiel. Geweldig! En ontzettend knap gemaakt, hoe ze teksten en foto's van jouw eigen profiel hebben verwerkt in een filmpje. Da's nog eens gepersonaliseerde aandachttrekkerij! Stukken beter dan "aan de bewoners van dit pand"...

Veel belangrijker is echter nog: heeft dit onderdeel van de campagne rond veilig internetten nut? Bereikt onze overheid hiermee effectief de jeugd?

Ik keek er speciaal voor naar het Jeugdjournaal en was blij met de reacties van de kids, die zichtbaar schrokken van wat de Russen over hen te weten waren gekomen... Daar gaan ze wat aan doen!

Als je inlogt op Hyves kun je je eigen filmpje hier zien. Maar anders kun je hieronder het filmpje bekijken van Nick, een verslaggever van het Jeugdjournaal. Nick heeft een relatie, meer dan duizend vrienden en leeft in een stad waarvan je de naam niet uit kunt spreken... Pas op, Nick! De Russen komen!! ;-)

Update 8 oktober 2012
Nou, het filmpje over Nick is niet meer. Maar gelukkig vond ik op YouTube nog een filmpje met ene Stefan in de hoofdrol:

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het wel een geslaagde stunt van het Ministerie om aandacht voor het onderwerp te trekken. Of het uiteindelijk effect heeft, denk ik wel. Niemand kan door al die aandacht voor het filmpje zeggen "Wir haben es nicht gewusst..."

    Groet Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Wilma: We zullen de statistieken voor het aantal foto's op Hyves eens in de gaten houden... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.