13 oktober 2009

Nationaal Archief aan de slag met LibraryThing #23ad


Cursisten van de eerste lichting 23-Archiefdingen zwaaien een dezer dagen af. Voor sommigen zit het er zelfs al op. De eerste die blogde over het 23e ding was Timmietovenaar, toevallig ook de allereerste die zich voor de cursus aanmeldde.

Tim werkt op het Nationaal Archief en gaf meteen al aan welke concrete plannen er uit de cursus voortvloeien. Zo willen ze gaan experimenteren met chat - wat ik alleen maar kan toejuichen, aangezien de chatpilot van het BHIC erg succesvol is - maar ook gaan ze serieus aan de slag met LibraryThing voor de archiefbibliotheek. Een medecursiste van Tim schrijft daarover op haar blog:

Vanochtend met Tim overlegd dat we de aanwinsten, topstukken, de publicaties over overzeese geschiedenis (...) en misschien nog de biografie├źn gaan invoeren.


Ze zijn nu aan het uitvogelen hoe ze de aanwinsten en andere selecties vanuit OCLC in de LibraryThing-spreadsheet kunnen krijgen, waarbij ze afgaan op ervaringen van het Vredespaleis. Op hun website ziet er dat dan ook al fraai uit trouwens.

Maar goed, hulde dus voor deze initiatieven van het Nationaal Archief! En mooi dat 23-Archiefdingen aanzet tot nieuwe, leuke projecten! :-)

Plaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.