10 maart 2010

Back in de States (4) - Meer fotootjes!

SDC10893

Vandaag nog eens wat extra fotootjes online gegooid. Van wat etentjes natuurlijk, maar ook van een ochtendwandeling richting down town Dexter en van een bezoek aan het Henry Ford Museum. Dat was wel bijzonder - wat een man allemaal wel niet verzamelen kan! Simpelweg huisraad, telefoontoestellen, klokken en dat soort dingen, maar ook presidentiƫle auto's, vliegtuigen, doe-het-zelf-huizen enzovoort...

Nou, verder gaat hier alles z'n gangetje: ik verschoon kattenbakken, pik de kleine op van de bus, doe boodschappen in de lokale supermarkt en zo meer. Het leven is goed in Amerika! ;-)

9 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal goed uit! Vooral de restaurantjes genieten van je klandizie geloof ik. Let je wel een beetje op je lijn (!).
    Geniet er nog een paar dagen van.....
    van der Vennekes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Van der Vennekes: Ik zie het meer als het ondersteunen van de lokale horeca in deze barre, economische tijden... En m'n lijn? Wat je niet hebt, daar kun je ook niet op letten war! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah, het leven! De mooiste dingen zijn toch vaak de dagelijkse dingen. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Marina: Haha, ja, da's waar. Zat leven hier! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jemig wat een grote borden eten! Iets heel anders ik zit me net te bedenken dat je nu in een land zit waar de historie (de Native Americans even niet meegerekend) slechts een paar honderd jaar beslaat. En waar paleografie dus in feite een non-wetenschap is.
    Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @Richard: Je hebt helemaal gelijk, zowel wat betreft het eten als paleografie.

    Je moet (met het eten) gewoon rekening houden met de porties - Ali en ik delen vaak het voorgerecht en soms heb je aan een voorgerecht als hoofdgerecht genoeg. Het is verder heel normaal om eten mee naar huis te nemen in een bakje. Ik schreef eerder al eens over het eten in de States.

    Ten aanzien van paleografie zijn er wel archieven uit het koloniale verleden waarbij paleografie om de hoek komt kijken. Lees bijvoorbeeld over het New Netherland Project.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja, ik had dat al eens eerder gezien en stel nu vast dat de website veel 'broken links' bevat. Ze hebben waarschijnlijk geen tijd om onderhoud aan hun site te plegen. Best jammer. In het kader van 400 jaar betrekkingen zond het Journaal een aantal reportages uit over die documenten, die met beperkte paleografische kennis te lezen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.