4 september 2010

Zonder omhaal grote bestanden versturen met WeTransfer


Zowel zakelijk als privé moet of wil ik nog wel eens grote bestanden versturen. Zeker op het BHIC moet dat op een simpele manier kunnen, omdat je klanten niet mag vermoeien met technisch gedoe of te veel knopjes. Tot voor kort gebruikten we Box.net en later eSnips, maar we gaan switchen naar WeTransfer weet ik na vanavond. Ik kwam deze supereenvoudige website op het spoor via de blog Schrijven voor internet.

WeTransfer is Nederlands, is gratis, werkt zonder inlog en kan tot 2GB aan bestanden versturen. De ontvanger krijgt een downloadlink en jij een email als de bestanden zijn gedownload. Piece of cake dus. Uitproberen gaat sneller dan het lezen van deze blogpost (die zeker voor mijn doen toch al behoorlijk snel wegleest). Een aanrader dus!

Plaatje

12 opmerkingen:

 1. Dat ziet er bijzonder gelikt uit!
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen en of zo ook bepaalde bestandstypen blokken (films en zo...)
  Houd ons op de hoogte.
  Groet,
  Chido

  BeantwoordenVerwijderen
 2. WeTransfer doet blijkbaar iets goed qua publiciteit, ik kreeg de tip 'n paar dagen geleden ook al door voor de pagina met handige weblinks op het NIOD-coachblog. Soortgelijke services waren er natuurlijk al, maar dan met account-aanmaak-gedoe en 'n beperkter 'vermogen' (YouSendIt max. 100MB bijvoorbeeld). We transfer via WeTransfer in 't vervolg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Chido: Doe ik! Overigens versturen we op het BHIC voornamelijk afbeeldingen. Scans van kaarten bijvoorbeeld, die weigeren in mailboxen te passen. Dank voor je reactie.

  @Mariëtte: Klopt helemaal. Vooral het "account-aanmaak-gedoe" is me altijd een doorn in m'n oog geweest. Veel te lastig om even snel een bestand te versturen. Met de limiet van 100MB kan ik dan wel weer leven - meestal gaat het om 10-15MB of zo. Ben benieuwd hoe het jullie gaat bevallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zult het merken als ik mijn bijdrage aan het gastcollege van aanstaande donderdag naar je stuur. Ik doe natuurlijk mijn best binnen de 2 GB te blijven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Luud: Ik wacht nog steeds in spanning af...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb je tip doorgegeven aan mijn collega Maaike, die ik had gevraagd of ze een groot bestand wilde versturen naar onze vormgever. Met Send To Deliver was het niet aangekomen en met We Transfer ging het prima, compleet met bericht dat de ontvanger het document heeft geopend. Maaike vindt dat de website van We Transfer er ook beter uitziet dan Send to Deliver. Dat ben ik met haar eens. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Luud: Inmiddels is het bestand gedownload - test geslaagd.

  @Wat Van Waarden Is: Mooi dat het voor jullie ook prettig werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Christian
  Ik kreeg een mail met dergelijk bericht. Fijn dat het in goede orde is ontvangen. Hopelijk heb je er niet teveel werk aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat ziet er goed uit. tot nu toe gebruikte ik You Send it yousendit.com. Ik ben er alleen afgelopen week achter gekomen, dat als je meerde bestanden wil verzenden, je het stuk voor stuk moet doen. Hoe zit dat bij We Transfer?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Alexander: Dank voor je reactie! Bij WeTransfer kun je meerdere bestanden ineens versturen. Gewoon even proberen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig. Echt goed. Heb zojuist 4 bestanden van 400 MB verstuurd, in één x.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.