30 maart 2011

Allemaal Amerikanen


Houd ik het op persoonlijk vlak tegenwoordig liever dicht bij huis, op professioneel vlak lijk ik juist steeds méér met de Verenigde Staten van doen te hebben. Week 15 wordt in dat licht de week met de meeste ontmoetingen:

Presentatie
Allereerst geef ik in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april een presentatie over het BHIC en sociale media, voor studenten van de School of Library & Information Science van de San José State University. Dat wordt een soort herhaling van mijn eerdere presentatie in Second Life, dit keer dus zónder pupkes, maar mét videobeeld. Dergelijke online gastlezingen worden vaker georganiseerd voor de studenten en ik ben benieuwd hoe de respons zal zijn.

De presentatie begint om 2.30 uur (ja, da's 's nachts!) en duurt ongeveer een uur. Je kunt er bij zijn via deze link (en het wachtwoord "mara"). Er wordt gewerkt met Elluminate, een softwarepakket voor webinars en zo, dat automatisch voor je wordt gedownload.

Hier nog even de abstract:

Social Media @ BHIC: How we achieve our goals by using Social Media
Archivists at the Brabant Historical Information Center (BHIC) in the Netherlands keep many archives, and also photos, videos, newspapers, historical maps and books. At the BHIC they use Social Media to highlight those collections, to keep in touch with patrons, for crowdsourcing and more. In the presentation Christian will first give a quick overview of the goals for using Social Media, of tools, achievements and the lessons learned. Depending on the audience's questions, he will then give a unique insight on specific projects. The following tools will get special attention: Website in general, Forums and Webcare, Chat, Blogs, Flickr, Twitter, Wikipedia and Facebook.

Nou, de moeite van het wakker blijven waard, toch? Serieus: er wordt een webcast gemaakt, die later online wordt gezet. Dus alleen als je live mij in beeld wilt krijgen en live vragen wilt kunnen stellen, dan is wakker blijven nodig.

Rondleiding
Dan de dag daarna, bezoekt Mary Jo Pugh het BHIC. Zij is dan in Nederland en wilde graag onze monumentale Citadel bezoeken en iets over de archieven leren. Mary Jo is hoofdredacteur van de American Archivist en het lijkt me erg leuk om haar door ons archief rond te leiden.

En door alle oefening van de nacht daarvoor, gaat dat vast en zeker in m'n beste Engels. ;-)

(Foto van Wilma, van een t-shirt van mezelf)

Update 11 april 2011
Het is alsnog een andere link geworden, maar het wachtwoord is hetzelfde gebleven ("mara"): klik hier om de presentatie bij te wonen

3 opmerkingen:

  1. Succes, je hebt het er maar druk mee, maar het zijn wel leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Wilma: :-)

    @Joost: Precies, dingen die energie geven in plaats van ze kosten, dat zijn dingen waar je er geen genoeg van kan inplannen.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.