6 oktober 2011

Speel-en-deelsessie Open Data/Open Architectuur

Op maandag 7 november organiseert Archief 2.0 een speel-en-deelsessie met als thema: Open Data/Open Architectuur

Wat gaan we doen?
Na een heldere introductie over wat open data is, wat het níet is en wat je er voor moois mee kunt (laten) doen, volgen inspirerende pitches en een infomarkt. Aan de hand van concrete projecten zul je horen, zien en zelf beleven hoe open data werkt en hoe je het láát werken. Tijdens de pauze, de infomarkt en de borrel is er ook ruimschoots gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te delen.

Een greep uit de pitches: Rijksmonumenten.info, Open NOS, Gemeentearchief Rotterdam en Amsterdam Museum.

Wanneer is het?
Maandag 7 november, 13.00-17.00 uur

Waar?
Het Utrechts Archief

Wat kost het?
Een tientje

Ik wil me aanmelden! Hoe?
Door een email te sturen naar archief20@gmail.com met daarin je naam, telefoonnummer, waar je werkt en wat je verder nog kwijt wilt. En maak vervolgens 10 euro over naar rekening 16.58.33.041 (Rabobank De Langstraat) t.n.v. Christian van der Ven o.v.v. “Open Data” (neem voor betalingen vanuit het buitenland even contact met ons op)

Vragen?
Stuur een mailtje naar archief20@gmail.com

Open Cultuur Data
Archief 2.0 ondersteunt het initiatief Open Cultuur Data (www.opencultuurdata.nl). Tijdens de speel-en-deelsessie krijg je praktische informatie over hoe je zelf met open data aan de slag kunt (laten) gaan.

Kortom
Of je nu wel eens wilt weten wat dat open data eigenlijk inhoudt, of dat je er nu wel eens mee aan de slag wilt gaan: deze speel-en-deelsessie is bedoeld voor jou! Dus doe mee en deel, deel, deel en heers! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.