10 oktober 2012

Bijna 60 jaar knippen en plakken


57 jaar lang knipte Jos Martens uit Etten-Leur iedere week berichten uit de lokale krant. Nu vindt de krantenverzamelaar het genoeg. Hij heeft zijn volledige archief daarom overgedragen aan de Heemkundekring Jan uten Houte.

De acht meter knipsels worden nu bestudeerd en gedigitaliseerd. Op welk archief wordt er eigenlijk nog geknipt en geplakt?

Soms zijn dingen gewoon zo makkelijk. Iedereen blij.

Gerelateerd leesvoer
- In Landgraaf doen ze ook aan heemkunde

4 opmerkingen:

 1. Echt wel gaaf. Mooi dat die meneer zijn weg naar de Heemkunde kring wist te vinden. Een nalatenschap achterlaten nog tijdens je leven. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Marina: Dat laatste is helemaal waar. Hoeveel van dit soort (goedbedoelde) verzamelingen zullen er na overlijden niet gewoon bij het oud papier belanden...? En blijkbaar is er veel interesse voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben benieuwd of er iets geregeld is omtrent het auteursrecht...
  En als straks de complete kranten gedigitaliseerd worden en op woordniveau doorzoekbaar gemaakt, is dat knipselarchief overbodig geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Vincent: Vast niet. Het is natuurlijk ook nog maar de vraag of het na digitaliseren ook online wordt gezet.
  En bij die knipsels zitten natuurlijk knipsels uit veel jaren die in die online krantenarchieven omwille van diezelfde auteursrechten (nog) niet online worden gezet, laat staan zo bij elkaar gerubriceerd als in deze plakboeken. Dus ik zie er wel het nut van in. Nu het er is dan. Want ik zou er nóóit meer aan (laten) beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.