7 juli 2008

Blijf met je Flickr van m'n foto's af!


Op de Spellbound Blog wordt in een interessante post een artikel van Anick Jesdanun aangehaald, met als titel 'Public' online spaces don't carry speech, rights.

In het kort gaat het over wat je kunt tegenkomen als je als cultureel erfgoedinstelling je foto's of wat dan ook gaat beschikbaarstellen via platformen als Flickr (maar vul gerust YouTube of zo in).

De mannen achter de Flickr-schermen houden er namelijk hun eigen bedrijfsethiek op na, vol geschreven en ongeschreven regels en wetten, en dan kan het zomaar ineens gebeuren dat je foto's worden verwijderd.

Dat gebeurde bijvoorbeeld met de foto van een Roemeens straatschoffie, dat een peuk staat te roken, op de kiek gezet door de Nederlandse fotograaf Maarten Dors. En roken en kinderen.. Dat kan natuurlijk niet! Niet bij Flickr tenminste..

Nou, vooruit: lees die post! :-)

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. Hmmm, dat sluit dus gedeeltelijk aan bij mijn blog op Archief 2.0 over het verlies van bestanden door het beleid van de service-provider.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Ingmar: Ja, helemaal goed. En op jouw post moet ik nog reageren, maar dat komt morgen. Ik wil er nog eens een keertje goed doorheen lezen.

    In ieder geval heb ik bij jouw bericht een prima YouTube-voorbeeld! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.