28 juli 2008

Een halve eeuw ruimtehistorie in beeld


Alhoewel het vak van astronaut me ook erg mooi lijkt, houd ik het nog maar even bij het archivarissenbestaan. Voorlopig zal er van mij dan ook niet meer dan m'n naam de ruimte in worden geschoten. Voor het overige moet ik me met andere media behelpen.. net als het gros van ons aardbewoners.

En vanaf vandaag is een van die media NASA Images, waarin een slordige 21 beeldcollecties van NASA via één website toegankelijk zijn gemaakt! Schitterend!! Op termijn zullen hier miljoenen foto's en duizenden uren aan video- en audiomateriaal te bekijken moeten zijn.

De website is opgezet in samenwerking met Internet Archive en is geheel kosteloos te raadplegen. Een soort verjaardagscadeautje, omdat NASA morgen precies 50 jaar bestaat. Mooi!

3.. 2.. 1.. ignition and lift-off of the space shuttle..

Dat heb ik nou altijd al wel eens willen zeggen.. ha! :-)

Plaatje

4 opmerkingen:

 1. Filmpje, omdat de website van de NASA overbelast is.
  (En in mijn vorige reactie was de URL niet goed...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn naam is ook wel eens de ruimte in gegaan, maar nog stoerder: in april 1998 stuurde ik een vraag naar NASA en die werd beantwoord door Richard A. Searfoss, commander van de STS-90... vanuit de ruimte !!!

  Zowel NASA's archief als The Internet Archive hebben de pagina (en vooral het stuk audio) niet meer, geluk nog wel in mijn eigen archief en nu op mijn site (klik vooral op Start Audio).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ingmar: YouTube is zooooo goed als tijdverdrijf! :-)

  @Bob: Hoe stoer! De audio werkt niet op m'n laptop - straks de tower nog eens aanzetten - maar antwoord van een ruimtecommandant.. ha! Hoe gaaf wil je het hebben?!?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Bob: Dat is inderdaad wel heel stoer!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.