15 juli 2008

Toch weer Lively..


Omdat deze blog ook een beetje mijn persoonlijke archief is, toch weer een berichtje over Google Lively. Dan heb ik hier met die paar eerdere berichtjes een heel functioneel eisenpakket bij mekaar voor iets als een digitaal chattende archivaris.

Gisteren was ik weer even in m'n archiefkelder, omdat er een vreemd mannetje zou rondhangen. En ik bedacht me tijdens die sessie nog het volgende:

 • Niet alleen het inloggen is een drempel, maar sowieso het moeten installeren van een programmaatje, meer dan een simpele plugin. Het zou eigenlijk gewoon een kwestie van 'klik en ik ben binnen' moeten zijn.


 • Het is enorm lastig dat je geen ping hoort als iemand je kamertje binnenstapt of als iemand iets zegt. Om dus een beetje te weten wat er gebeurt, moet je eigenlijk heel de tijd naar dat kamertje kijken op je scherm. Da's natuurlijk geen doen als je op het werk bent en ook ander werk tussendoor doet.

  Het venster van Meebo kun je bijvoorbeeld gerust ergens richting de achtergrond wegdrukken; je hoort een geluidje als iemand iets tegen je typt. En iets als MSN Messenger geeft zelfs al geluid als er iemand online komt.

  Lively is wat dat aangaat wat stil.. op het vreselijk irritante lachen (of huilen of wat dan ook) na dan, iedere keer als je het waagt een smiley in te typen! :-(

Da-was't wir. Meer over Lively vanavond (en later als podcast) bij Radio Online op Radio 1.. waar ik bijna zelf nog had ingezeten! Wéér niet beroemd.. ;-)

Plaatje

4 opmerkingen:

 1. Ik heb het net geprobeerd, maar ik geloof dat ik niet geschikt ben voor dit soort dingetjes.
  Ik ben te ongeduldig om helemaal een avatar te gaan aankleden en dan moet ik ook nog een hele kamer gaan inrichten!
  Mijn studentenkamer was een boekenkast, een bed en een TV en als ik mijn vrouw niet was tegengekomen was mijn huis nu: veel boekenkasten, een bank, een tv en een bed ;-)

  Kun je je ID ook weer 'verwijderen'?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je me nou via de chatbox op m'n blog laat weten dat je in Lively bent, dan kom ik ook online.. en kunnen we samen wat spelen! :-)

  Hmm.. Je ID verwijderen.. Daar kan ik niks van vinden. Je kunt natuurlijk je hele Google-account verwijderen, als je aparte accounts maakt voor dit soort dingetjes - wat ik wel eens doe - en je kunt de software deïnstalleren. Misschien kun je die vraag ook eens stellen op het helpforum van Lively?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Verder dan de eerste verkenning ben ik ook nog niet gekomen dus verslagen als dit zijn zeer welkom.

  De vliedende tijd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Edwin: Ik denk dat het verkennen ook voor mij nou wel gedaan is - voor de rest volg ik gewoon out-world de verdere ontwikkelingen.

  Ben wel benieuwd naar de plannen van Google met Lively. Vooralsnog hebben ze vooral met het embedden een mooie troefkaart in handen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.