24 november 2008

Another Twitter Update


Ik blog vandaag meer over Twitter dan ik twitter, geloof ik.

Anyhow, ik kreeg bericht dat ene archief mijn tweets besloot te gaan volgen. Deze entiteit twittert naar gelang ons Nationaal Archief nieuws vrijgeeft, heeft als avatar een snippet van het logo van het Nationaal Archief en geeft als website in z'n profiel zelfs www.nationaalarchief.nl op.

Was onze nationale archiefinstelling corporate twitteraar geworden? Mijn twitterende contactpersoon aldaar, Petra, wist echter van niets, maar ze zou eens navragen hoe het zat, als het al goed zat.

"Archief" heeft blijkbaar een innige band met twitteraar archieven, die op zijn beurt tweets genereert op basis van diverse - naar ik aanneem - rss-feeds. Ik zie onder andere nieuws vanaf mijn eigen blog, vanaf enkele archiefnieuwswebsites en vanaf enkele biblioblogs.

Da's lekker makkelijk twitteren zo! Ik moet alles zelf intypen... Als website wordt in het profiel van "archieven" trouwens die van Archief.Startpunt genoemd. Niet goed overigens, want de url werkt niet eens.

Door zowel "archief" als "archieven" wordt nog een ándere twitteraar gevolgd, namelijk hatchvacatures. En dan kom je vanzelf bij Hatch Search Talent terecht, een bedrijf dat doet in werving en selectie van informatieprofessionals.

Het lijkt er dus op dat een aantal bedrijven op een wat eenvoudige manier extra aandacht voor hun websites en/of diensten probeert te krijgen. Of in ieder geval alvast dacht maar een aantal handige twitternamen vast te leggen, voordat archivarissen en archiefdiensten zelf daar aan toe zijn. Prima hoor...

Ik zal na een poosje nog eens kijken hoeveel volgers ze hebben! ;-)

--Sherlock

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. @Natalie: Inderdaad grappig (als ontwikkeling), maar ook weer niet (als realiteit).

    Zodra archieven zover zijn dat ze iets met Twitter gaan doen, zijn de meest aansprekende namen al weg.... :-(

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.