9 november 2008

Shrek, eat your heart out!


Afgelopen week kwam dit artikeltje via de interne knipselkrant van het BHIC voorbij, over 3D-animator Edwin Schaap, die een kort filmpje maakte over het beleg van Den Bosch.

In dat filmpje staat een schitterende landkaart van het beleg, ingescand uit het Leids museum, centraal. Oorspronkelijk is de kaart zwart-wit, maar...

Schaap gaf er kleur aan. "Met behulp van een 3D-computerprogramma heb ik de zon erop laten schijnen en heb ik al het water blauw ingekleurd. Een hele klus."

"Naarmate ik er langer mee bezig was, begon ik me steeds meer te interesseren in Frederik Hendrik [de stadhouder die Den Bosch uiteindelijk wist te veroveren - CvdV]. En er staan zulke mooie details op de kaart. Je ziet zelfs een mannetje dat staat te plassen, zo precies is het."


Maar klik vooral ook even door naar de persoonlijke website van Edwin. Daar staan zulke prachtige creaties op! Duik er dus rustig voor in z'n portfolio.

Echte aanraders zijn Robby de worm - van welke animatie zelfs het storyboard, schetsen en previsualisaties meelopen met het uiteindelijke resultaat - en Louis de kikker, die op een heel mooie manier Louis Armstrongs What A Wonderful World vertolkt.

"Shrek, eat your heart out!" ;-)

Ik ben altijd erg in voor dit soort visualisaties van het verleden. Hopelijk komt dat filmpje over het beleg ook nog online. Hmmm... Daar zal ik na het avondeten eens een mailtje aan wagen.

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. Die serie op tv van 'het verleden van Nederland' is ook niet vervelend om naar te kijken. Oh, terwijl ik dit schrijf, merk ik dat de nieuwste aflevering al begonnen is! Nou ja, uitzendinggemist is er ook nog...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Natalie: Oh? Bestaat televisie dan nog steeds? Ik dacht dat dat kastje inmiddels helemaal vervangen was door Uitzendinggemist.nl... ;-)

    Maar inderdaad, "Het Verleden van Nederland" is een hele mooie serie, waarin ze de geschiedenis soms prachtig verbeelden.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.