29 januari 2009

Tussen het hoesten door: webcare in Den Bosch


Sinds ik in 2004 bij het BHIC ben komen te werken, geloof ik niet dat ik ooit méér dan een dag achtereen ziek thuis heb gezeten, zéker niet op kosten van de baas. Deze hele week helaas al wel en vandaar ook de stilte op m'n blog.

Maar gisteren zag ik dan toch iets wat ik even voor mezelf hier neer wilde pennen: het Bossche stadsarchief doet aan webcare, en wel op ons eigen forum! :-)

Leuk! Waarschijnlijk ook slechts incidenteel, maar desondanks erg leuk. Kan ik misschien als voorbeeldje gebruiken bij een studiedagsessie over webcare voor archivarissen, later dit jaar.

Ik zal bij beterschap nog eens navragen of ze zelf het initiatief tot reageren namen, of dat ze door een collega van me zijn getipt. Misschien volgen ze zelf wel gewoon het forum voor Den Bosch, dat pas heel kort bestaat?

Opvallend trouwens dat er tussen vraag en antwoord slechts iets van vier uurtjes zitten. Misschien gebruiken ze dan zelfs rss om dat forum te volgen? Oké, een vraag waard... zeker nu ik bij het testen merk dat de rss-feeds voor specifieke, lokale forums niet goed lijken te werken...

Hmm...

...uitkijken, anders ben ik dadelijk nog aan het werk!

Nabrander 3 februari 2009
Inmiddels heb ik begrepen dat het stadsarchief had gereageerd nadat ze eerst een seintje van ons hadden gekregen. Collega's hopen dat het stadsarchief nu ook zelf ons forum gaat volgen, in ieder geval het lokale forum voor Den Bosch. We gaan het zien!

Nabrander 5 februari 2009
En vanaf vandaag werken ook alle rss-feeds voor de lokale geschiedenisforums weer correct.

Het probleem zat hem blijkbaar in een zelfdenkende Internet Explorer (of in zelfdenkende browsers in het algemeen). De browser maakte van de tekenreeks &reg, zoals die in de url van veel van onze rss-feeds voorkomt, namelijk - zonder dat te zeggen - een ®. Tja, en dan werkt het niet meer natuurlijk!

Enfin, alles opgelost, dus je kunt vanaf nu gewoon een wérkende rss-feed genereren voor een specifiek lokaal forum. Bijvoorbeeld dat van Den Bosch.

Plaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.