11 mei 2009

Augmented Reality: World BuilderOp Archief 2.0 embedde Frank Steggink een korte film genaamd World Builder, die op Vimeo te vinden is, gemaakt door Bruce Branit.

Wat begint als een fantastische vorm van augmented reality, krijgt tenslotte een ontroerende wending.

De film werd door vele filmfestivals geweigerd, maar timmert via Facebook alsnog aardig aan de weg: een dikke drieduizend geregistreerde fans! Daar lees je bijvoorbeeld ook over de vorderingen om er een volle feature length film van te maken en je vindt er een soort Making of World Builder, dat wil zeggen verschillende ontwikkelstadia van dezelfde scenes. Lees hier een interview met Bruce Branit, waarin hij vertelt over het idee achter de film.

Natuurlijk kun je Bruce ook op YouTube vinden, voor nóg meer van zijn werk, waaronder het klaarblijkelijk erg bekende 405. Nou ja, je moet zelf maar wat rondklikken. Ik was in ieder geval quite impressed. Niet alleen by de film, maar ook met die hele fanclub daaromheen. Mooi hoor!

2 opmerkingen:

 1. Prachtig!
  Ik zie al een mooie remake van de Hitchhikers Guide to the Galaxy voor me.

  Overigens hebben Minority Report en Vanilla Sky (om nog wat 'oude' SF-verhalen aan te halen) ook dit soort elementen in zich. Fraai.

  Dank voor het delen!

  Groet,
  Chido

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Chido: Geen dank voor het delen! Ik heb het zelf gewoon weer uit Archief 2.0 gehaald, ook al zo'n lekker deelnetwerk. Ik deel gewoon door. Een soort ReTweet, zeg maar... maar dan in meer dan 140 tekentjes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.