4 juli 2009

Coming to America (4) - Geland!


Howdy!! Zo, ik ben er! :-)

Liep ik me vantevoren nog allemaal zorgen te maken over de reis - vooral de overstap in Washington - maar achteraf viel het allemaal erg mee. Zoals iedereen (behalve ikzelf... jaja) al voorspeld had.

Het vliegtuig naar Washington was een gigantisch ding, vanaf Detroit vloog ik met iets ter grootte van een stadsbus, zoals ze zelfs in Waalwijk rondrijden. Maar anyway, als ze maar veilig landen. Vanuit de lucht zag ik al wel de enorme ruimte, die het land herbergt. En de totaal andere manier van stedebouw. Veel grote, vrijstaande huizen - waar wij overheen vlogen dan - en verder gigantische winkels en appartementencomplexen.

In Detroit werd ik opgewacht door m'n vriendin en besloten we eerst eens wat te drinken om de spanning te laten zakken. Oh, had ik al verteld dat ze m'n koffer efkes kwijt waren? Die in dat vliegtuig zat, dat ik (vooral voor m'n gevoel) bijna had gemist? Nou, die spanning dus...

Ik stond in ieder geval al meteen zo versteld van de grootte van de kop thee - in karton - dat ik er maar even een foto van heb gemaakt. Ter vergelijk een wijnglas ernaast. (Er is me wel gevraagd hier nadrukkelijk bij te vermelden dat de bekers thee echt niet overal in Amerika zo groot zijn.)

Buiten gekomen vielen al meteen de volgende verschillen op: het was warm, maar bij lange na niet zo benauwd en vochtig als het in Nederland zou zijn geweest! Het licht leek ook heel anders, feller. En dan de snelweg... Tussen de scheuren door hadden ze beton gestort, zo leek het wel! Een Belse weg in het kwadraat. Maar goed, ze zijn hier gewend over die wegen te rijden hoor. En voor mij was het sowieso al een grote belevenis!

Welnu, de eerste avond rustig doorgebracht, vandaag gaan we richting Ann Arbor, een gezellig stadje vlakbij onze uitvalsbasis Dexter. Dit berichtje was om maar even te laten weten dat ik nog leef - meer verhalen en foto's later!

Ah, hoe het met de jetlag zat? Prima. Ik heb sinds ik uit Den Bosch vertrok geen minuut meer geslapen. But I'm feeling just fine! :-)

14 opmerkingen:

 1. Ha Christian, Amerika! Je hebt ons verlaten! Leuk dat je gewoon door blogt en twittert..
  Ik ga door met Flickr maar kan er nog niet zoveel extra's mee
  groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doet me deugd te lezen dat je een goede reis hebt gehad. Die had ik je nog willen wensen, maar ik was te laat.
  Ik had trouwens niet verwacht dat ze in de VS van A Belse snelwegen zouden hebben. Dat zie je nooit in de film.

  Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, fijn dat je goed aangekomen bent. Ben benieuwd naar je bijdragen over the land of opportunity.
  Overigens verbaasde ik me in 1996 en 1998 ook al over de enorme containers voor warme dranken als koffie en thee. En over de enorme keuze aan essences voor in m'n koffie. Komt misschien niet overal in Amerika voor, maar toch in ieder geval op meer dan één plaats ;-)

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He he, en zo kwam het allemaal toch nog goed...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Good to hear that everything went fine. Have a great time and say hello to Aly. I'll keept up with you via your blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heee Chris.
  Koffer even kwijt. Gaten in de weg. een bulk thee.
  Ik hoor het al, dat komt helemaal goed tijdens jouw vakantie.
  Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allemaal bedankt voor jullie reacties!

  @Petra: Ja, ik heb jullie verlaten, maar kom nog terug hoor! Ik blog zo nu en dan wel over de vakantie, maar Twitteren laat ik maar even zitten. Wel zul je de automatische tweets zien, die geplaatst worden als ik iets nieuws op m'n blog heb gezet.

  Er kan trouwens zo ontzettend veel met Flickr voor archieven, dat het moeilijk is voorbeelden aan te slepen. Maar ik verzamel via Delicious zo nu en dan wat voorbeeldjes. Klik hier!

  @Ingmar: Dan alvast voor de komende reis! ;-) En ze hebben in Amerika trouwens heel veel dingen, die je nooit in een film ziet. Omgekeerd ook trouwens... haha!

  @Chido: Gisteren waren we in een "super market" en ja, da's inderdaad een wereld van keuze op zich ook weer. Overal is hier zoveel te kiezen! Maar: je moet er wel het plastic voor op tafel kunnen leggen...

  @Marilou: Steeds meer en meer! ;-)

  @Saskia: Thanks, Sas! I will definitely give your regards to Ali, and tell her what a wonderful colleagues I have (which she already knows)! :-)

  @Luud: En da's pas het begin... haha! Maar inderdaad: alles komt goed. "Het is hier fantaaastisch!"

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hee Chrisje,

  Beter laat dan nooit.... ouders komen meestal later achter bepaalde "noviteiten".
  Maar nou heb ik ook uitgevonden hoe ik je belevenissen in Amerika kan volgen.
  Geniet ervan, kijk goed rond en doe vooral Ali onze groeten!!

  van der Vennekes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ohhh... als je de kans hebt (of jammer als je alweer vertrokken bent) ga dan ook even naar de Ann Arbor District library.
  Bibliotheek 2.0 is daar zo'n beetje uitgevonden :-)
  Goeie reis verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Christian,

  Veel plezier daar in de States. Wellicht vind je nog enige vermiste archiefstukken !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Van der Vennekes: Ach, ik houd jullie ook wel op de meer traditionele manieren op de hoogte hoor. Geen zorgen dus, met al die "noviteiten"! ;-)

  @Marina: Dank je, voor allebei!

  @23 Dingen: We zijn al een paar keer in Ann Arbor geweest, zijn de bieb gepasseerd en ook het archief. Misschien dat we de volgende keer eens binnenstappen. De verwachtingen zijn nu natuurlijk wel gewekt hoor!

  @Bennie: Dank je! Op het tegenkomen van verloren archiefstukken heb ik weinig kans - ik probeer ver weg te blijven van allerlei zaken die met archief te maken hebben... haha! Met de nadruk op "proberen"... ;-)

  @Jantiene: Bedankt!

  @Danniëlle: Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.