20 september 2009

Ding 10 - Social bookmarking en Delicious #23ad


Geheel in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ding als Twitter zagen erg veel collega's direct al het nut van Delicious in, minimaal om er simpelweg online hun eigen favorieten in bij te houden. Het bookmarking-deel dus, het social-deel kan nog wel wat extra aandacht gebruiken... Twee voorbeeldjes dan ook uit eigen ervaring op het vlak van delen via Delicious:

Zo kan iedereen - alhoewel dit voornamelijk door leden van de Archief 2.0-community wordt gedaan - interessante websites, artikelen enzovoort van de tag archief2.0 voorzien. Die bookmarks komen dan automatisch als webtips in de rechter zijbeuk van www.archief20.org terecht, maar de webtips zijn ook te volgen via rss en Twitter, net wat je handig vindt. Goed voor je dagelijkse portie inspiratie!

Handig was Delicious ook toen ik samen met Albert een presentatie over webcare voorbereidde voor de KVAN-dagen 2009. Artikelen en voorbeelden verzamelden we in Delicious en deze werden ook van speciale tags voorzien (kvan09webcareartikel en kvan09webcarevoorbeeld) zodat er niet alleen voor onszelf maar ook voor de toehoorders bij de sessie een interessante lijst met links is ontstaan, voor wie meer wil weten. En die lijst wordt nog steeds bijgehouden!

Geen ingewikkeld gedoe dus, maar gewoon op een handige manier delen van interessante dingen.

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. Goed idee zeg om De feed van Delicious via Twitter te promoten. Gelijk ook maar gedaan. Je hebt dat toch gedaan met Twitterfeed, he?

    Een ander belangrijk sociaal aspect van Delicious, vind ik het netwerk dat je opbouwt. Hoe meer mensen je in je netwerk hebt die in dezelfde dingen geinteresseerd zijn als jij, hoe betere aanbevelingen je krijgt. En ook hierop kun je natuurlijk weer RSS / een Twitterfeed maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @23 Dingen: Inderdaad, via Twitterfeed.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.