2 september 2009

Informatie aan Zee

Twee jaar geleden was ik present in Gent, waar de VVBAD was neergestreken voor haar congres Informatie 2007. Dat congres - eigenlijk alleen de eerste spreker al - was dusdanig goed bevallen, dat ik daar dit jaar weer bij aanwezig wilde zijn. Sterker nog: als spreker dit keer is mijn fysieke aanwezigheid zelfs bijzonder gewenst.

Deze keer wordt het tweejaarlijkse congres in Oostende gehouden: Informatie aan Zee dus. Lijkt me een erg plezierige congresomgeving! :-)

Het programma voor de donderdag en vrijdag is veelbelovend en vorige keer vond ik vooral ook de mix - da's dan een voordeel van de Vlaamse beroepsvereniging - tussen bibliotheken en archieven en documentatiewezen bijzonder inspirerend. En het is altijd goed om je Vlaamse collega's weer te zien, zoals ons aller Tommeke, die als motor in Gent aan de wieg stond van de ArchiefWiki.

Veel van de presentaties vind je nu al op SlideShare; de mijne staat alvast hieronder. Het is een stevige update van een presentatie die ik al een keer of drie eerder hield, maar het verhaal blijft leuk om te vertellen. Zeker in Vlaanderland, waar sommigen in het verleden nogal geschokt leken van mijn gedachtengoed... Nou ja, kop op, want die rare 'Ollander blijft toch maar een paar daagies logeren!

6 opmerkingen:

 1. Yeah! Ik kijk er ook al naar uit. Nog een weekje wachten. Ondertussen bedenk ik nog of ik jullie gewoon 'droogjes' inleid of er iets leuk van maak. We zien nog wel!
  Sowieso wens ik jullie een goede trip en tot in Oostende op het strand (bijna ;-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Luud: We spreken snel even af hoe we in Oostende geraken...

  @Tom: Dat strand komen we wel te zien, toch? En die inleiding wordt vast goed; droog of leuk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je deze Maps-link bekijkt ( http://maps.google.be/maps/ms?ie=UTF8&hl=nl&msa=0&msid=117756431321200797707.000467856cdbdc757b923&ll=51.231653,2.911935&spn=0,0&source=embed ), zul je zie dat het casino zowat op het strand ligt. Dus je zal heel hard je best moeten doen om het strand niet te zien ;-).
  Als ik trouwens nog met iets van dienst kan zijn, geef je maar een seintje!

  Groetjes,

  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tom: Mooi werk! Ik zie uit naar het strand... en het congres. Wat jij kunt doen? Ons meenemen naar een gezellige Oostendse kroeg voor een onvervalst Vlaamse pintje! :-) (En we hebben ook nog een blogdinner ergens, herinner ik me nu...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel, laat ons beginnen met dat blogdinner. Dat zal de donderdagavond al mooi vullen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.