20 januari 2010

Nog eentje dan...


Nog één lid erbij en Archief 2.0 heeft er 500 in totaal. Da's nog eens een aantal! Zeker aangezien ik een jaar of wat geleden al blij was geweest met enkele tientallen leden en er ook niet meer had verwacht. Ik ben gewoon slecht in schatten, denk ik, en bovendien snel tevreden.

Aan die bijna 500 leden heb ik op zich weinig werk trouwens, maar met Archief 2.0 en al daaromheen ben ik behoorlijk druk. Zo ga ik volgende week maandag 25 januari eerst op de koffie bij de ambtenaren 2.0 om mijn verhaal te doen over het fenomeen Archief 2.0, en de week daarop, op 4 februari, is er het Doxis Seminar waar ik de keynote mag verzorgen over hetzelfde onderwerp. Dat seminar wordt overigens gehouden in een bijzonder gebouw waar - hoorde ik vanavond - gescheiden trappen voor mannen en vrouwen zijn. Of die nog als zodanig in gebruik zijn, dat weet ik niet. In ieder geval staat mijn podium dit keer precies in het midden van een 180 koppen tellend publiek, dus weer heel wat mensen zullen over Archief 2.0 te horen krijgen!

Bij dat seminar krijg ik gedurende de dag een heuse assistent aan mijn zijde. Een echte Doxiaan, zoals ik begreep dat mensen bij Doxis zichzelf noemen. Wat ik die assistent moet laten doen, dat weet ik eigenlijk niet, maar waarschijnlijk loop ik er gewoon trots mee rond. Of ik laat hem of haar m'n tas dragen, want die vergeet ik nog wel eens... zoals vanavond, nadat ik terugkwam van de sprekersbijeenkomst van het seminar.

En dan hoorde ik vandaag óók nog het goede nieuws dat wederom een archiefinstelling gaat beginnen met 23 Archiefdingen! Da's op zich al mooi, maar leuker nog, ben ik gevraagd als coach voor deze groep.

Op 2 februari mag ik dan nog bij het IISG mijn ervaringen en ideeën uiteenzetten rond de thema's digitale dienstverlening en gebruikersparticipatie. En als klap op de vuurpijl begin ik de dag erop aan een nieuwe baan: cursusdocent aan de Archiefschool en wel voor de module Beschikbaarstellen van de opleiding Archiefassistent. Acht lessen, dus met andere woorden: ik blijf bij het BHIC. Natuurlijk! :-)

Heb er allemaal zin in! Tjonge... En had ik al verteld dat ik eind februari weer naar Amerika ga? ;-)

Plaatje

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Christian!! Ning-King!

  500, wie had dat kunnen denken, binnen 3 jaar. De vlag gaat uit.

  Veel plezier met al de dingen die je op het programma hebt staan. We zien elkaar wel weer in maart, als je dan tenminste wel tijd hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Luud: Die vlag, dat kunnen we dan gaan regelen, want het 500e lid meldde zich zojuist. Alleen komt-ie voor stamboomonderzoek, denk ik... haha! Op zich wel toepasselijk.

  Voor jou heb ik trouwens in februari ook tijd hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Ning-King Christian" vind ik wel goed klinken :-). Echt super dat Archief 2.0 al 500 leden heeft!

  Gefeliciteerd en op naar de 1000 (het gaat echt niet lang duren voordat dat aantal is bereikt). Veel succes met je leuke lezingen en super voor je dat je weer naar Amerika gaat. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Christian, dat zijn prachtige dingen allemaal. Het is fijn om te lezen dat jouw onvermoeibaarheid z'n vruchten afwerpt en dat je nog steeds met veel plezier aan mensen vertelt waar de kansen en bedreigingen liggen (en volgens mij leg jij veeeel meer nadruk op de kansen)

  Ik hoop dat de weg alleen nog maar mooier wordt, voor jou persoonlijk en voor de archiefwereld als geheel.

  Keep the flame burning!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Wilma: Thanks for your kind words! (Maar de volgende 500, daar gaat echt wel weer ff overheen hoor!)

  @Edwin: Bedreigingen? ;-)

  Serieus: er zijn al zoveel mensen die zich met de bedreigingen bezighouden, dat ik me voorlopig maar vooral op de kansen richt. Alhoewel ik natuurlijk aardig op de hoogte ben van die bedreigingen, en die zeker niet zal verbloemen.

  We timmeren aan die weg! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Christian.
  De cursus 23ad zorgt voor een flinke aanwas bij Ning.
  Succes met het lesgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Poulus: De Zeeuwen hebben versneld gezorgd voor deze blogpost inderdaad - mooi hoor! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.