25 maart 2010

Elders chatten

Viel me zojuist op dat de chatknop op de website van het Nationaal Archief is verdwenen. Die proef zou ook slechts duren tot februari, waarna er geƫvalueerd zou worden. Daarvan heb ik echter nog niks gehoord, maar hopelijk volgt dat snel.

Via @timmietovenaar leerde ik vervolgens dat het Gemeentearchief Rotterdam inmiddels ook een chatpilot is gestart. Dat hebben ze aardig stil weten te houden. Ze chatten van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Die tijden bleken bij het BHIC het rustigst van allemaal, maar wie weet beginnen Rotterdammers overdag massaal te chatten?

Hopelijk komt er nog wat informatie over deze pilot naar buiten en over de resultaten daarvan - ik vrees van niet. Inmiddels wacht ik namelijk ook nog steeds op een toegezegd verslag van een werkbezoek van hen aan het BHIC van al bijna een jaar geleden. Treurig.

Delen is niet moeilijk. Daar heb je gewoon knoppen voor!

5 opmerkingen:

 1. Beter evalueren ze helemaal niet maar bouwen ze verder uit en promoten ze de functie via alle kanalen. Zou eigenlijk al een vanzelfsprekende functie moeten zijn toch?

  Maar goed: er wordt wel aan gewerkt. Dat is ook al heel wat waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Christian,
  De pilot was tussendoor al een maand verlengd, tot 1-3-2010. Heb je die news flash gemist? ;). Volgende week is het evaluatiedocument gereed, en zullen we de resultaten delen. Ik kan alvast verklappen dat de avonden en weekenden bij ons het rustigst waren.
  Nog even geduld gevraagd...
  Johan van Langen (NA)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Edwin: In het archiefwezen is niks vanzelfsprekend... haha! En dat evalueren lijkt me toch wel handig hoor. Het NA is weer een andere dienst dan het BHIC - goeddeels ander publiek ook - dus het is interessant om te zien waar de verschillen zitten in het gebruik van de chatfunctie (zie reactie Johan).

  @Johan: Dank voor je reactie - ik heb best nog wat geduld hoor. De verlenging was mij in het geheel ontgaan. Wat grappig trouwens dat bij jullie de avonden en de weekends het rustigst waren! Misschien omdat jullie een deels ander publiek bedienen? Ik ben benieuwd naar de evaluatie! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Christian,

  Rotterdam heeft die ochtend het Regionaal Archief Nijmegen bezocht maar volgens mij hebben wij ook nog geen verslag ontvangen.

  Heb nu je blog over dat bezoek incl. de presentatie gezien en wil je vragen of wij tot eenzelfde afspraak kunnen komen. Ik hoor graag je toelichting over de nieuwste ontwikkelingen bij het BHIC. Uiteraard kunnen wij over de Nijmeegse plannen vertellen, in het kader van kennis delen. Het gaat om een brede (interne) bijeenkomst over het RAN in de digitale wereld/web2.0 enz...

  Dit is meteen een test van het RAN googleaccount, kijken of dat werkt.

  groeten

  Ernest

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ernest: Je ziet, met dat RAN-account is niks mis! :-)

  En voor de rest staat de afspraak dus vast, na ons telefonisch onderhoud van eerder vandaag. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.