30 maart 2010

IISG aan de 23 Archiefdingen


Vandaag was het zover: de grote kick off voor alle deelnemers van het IISG aan 23 Archiefdingen. Dat waren er een stuk of 44. Het was mijn eerste keer als coach van andere collega's dan mijn eigen collega's. Spannend, samen ook met Rob.

Een leuke dag dus vandaag. Veel onzekere, verwarde koppies, maar tegelijkertijd ook erg veel enthousiasme en nieuwsgierigheid. Prik door de vertrouwde scepsis heen en er staat een organisatie die vooruit wil in de tijd. Succes allemaal!

En ik mag dus een aantal coaches coachen. Erg leuk om te doen, zeker omdat het IISG voor mij niet geheel onbekend is. Ik was er al eens met maatje Luud te gast over Archief 2.0 en 23 Archiefdingen. En vervolgens ben ik nog eens teruggeweest om te vertellen over digitale dienstverlening en gebruikersparticipatie op het BHIC.

Nog meer cursisten
De cursus loopt trouwens als een trein door ons kikkerlandje. Flink wat archivarissen in den lande hebben inmiddels 23 Archiefdingen doorlopen, zijn daar nog mee bezig of staan in de startblokken. Een actueel deelnemerslijstje vind je hier, ergens naar onderen. Mooi!

Naast mijn coachschap heb ik tijdelijk nog die extra baan: lesgeven aan archiefassistenten. Ook al leuk, ook al vreet het veel meer tijd dan begroot. Maar het geeft weer enorm veel voldoening om kennis over te dragen, samen aan opdrachten te werken en groepsdiscussies te houden. Alleen dat huiswerk nakijken, da's er in al die jaren nog niks niet leuker op geworden... ;-)

Al met al drie banen op het moment en ik begin dus al op een echte Amerikaan te lijken. Tot hier en niet verder trouwens. Het is leuk genoeg zo!

Plaatje

3 opmerkingen:

  1. Leuk en spannend! Heel veel succes gewenst! (maar ik twijfel er niet aan dat het goed komt eigenlijk, bewezen succesformule en bewezen coaches-coach. Wat kan er misgaan? ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Petra023: Er kan vanalles misgaan, wat gisteren ook wel weer bleek. Maar ja, uiteindelijk komt het ook allemaal weer goed hoor. Dank voor je vertrouwen! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ...leuk dat het 23000 dingen doekje goed werkt! Precies zoals je had gehoopt.... Dat het tijd kost is een feit natuurlijk! Top... als al die 3 banen nou mega zwaar Amerikaans betalen...grinnik. ciao,James

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.