13 mei 2010

Ledengroei Archief 2.0


In het kader van een scriptieonderzoek vroeg iemand me gisteren naar de ledengroei van Archief 2.0. In een kant-en-klare statistiek en grafiek voorziet Ning niet, maar je kunt wel een export van heel je ledenbestand maken, bedacht ik me vandaag.

Via Access en Excel heb ik het geëxporteerde csv-bestand verwerkt tot tabel, een query gemaakt om de aantallen leden per maand te groeperen en er een mooie grafiek van gebrouwen. Klikken op het plaatje hierboven geeft een beter beeld daarvan - de cijfers van mei beslaan natuurlijk maar een deel van de maand.

Opvallend is het grillige verloop van de grafiek, maar heuglijk is de per saldo stijgende lijn in de stijging. Met andere woorden: Archief 2.0 groeit steeds harder.

Binnenkort hervormt Ning dus haar product, maar in die nieuwe situatie krijgen netwerkbeheerders ook betere ledenstatistieken tot hun beschikking. Hopelijk is mijn huisvlijt dan niet meer nodig. En hopelijk komen er dan ook cijfers over de activiteiten - of het gebrek daaraan - van al die leden beschikbaar, want da's immers wat je wérkelijk wilt weten van ze.

2 opmerkingen:

  1. Maar het is wel mooie huisvlijt vind ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Edwin: Als je van Bibliotheek 2.0 ook zo'n grafiekje wilt, stuur me dan even jullie csv-bestand toe en dan maak ik het in orde - kwestie van een paar minuten.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.