10 mei 2010

Stelling Archief 2.0: Liever donaties van leden dan sponsoring door derden #pckvan10


Voor niks gaat de zon op en ook Archief 2.0 kost geld. We hebben wat domeinnamen, de ArchiefWiki draait op een server en Ning gaat iets extra's vragen voor gebruik van haar netwerksoftware.

Ben jij als lid bereid een donatie te doen? Of heb je liever dat het netwerk gesponsord gaat worden door bedrijven, instellingen of organisaties? Kan dit dan de onafhankelijkheid van het netwerk beïnvloeden?

Zet je duim omhoog of omlaag en laat een reactie achter!

Plaatje

2 opmerkingen:

  1. Hi Christian, is er ook nog iets van een derde keus mogelijk? Ik vind het prima dat bedrijven events sponsoren, is mooi als dat ook mensen tot denken zet. Maar belangenvrij is dat natuurlijk nooit. Je kan bv. Google niet vragen belangenvrij faciliteiten voor discussies over cloudstorage beschikbaar te stellen. Ik vraag me af of individuele donaties wel een goede optie zijn. De meesten zullen toch via hun moederorganisatie of -bedrijf doneren? Maar wellicht willen belangenorganisaties en vakverenigingen wel in vernieuwing van het vakgebied investeren? Met een onafhankelijk bestuur of beheer van de gelden zouden bedrijven dan evengoed kunnen aanschuiven. Is dat wat?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Eric: Nee, helaas, geen derde keuzemogelijkheid. Het is duim omhoog of omlaag en voor de nuances is er de reageermogelijkheid op de pagina met de stelling. Lekker duidelijk! ;-)

    Voor wat betreft de individuele donaties: we bedoelen hier echt persoonlijke donaties, niet vanuit een bedrijf of instelling. Van Archief 2.0 ben je (of zijn toch in ieder geval de meesten) lid als individuele beroepsbeoefenaar, niet als werknemer bij een specifieke club mensen.

    Je laatste idee, da's nou typisch zoiets voor een reactie bij de stelling. Want feitelijk gaat het daarover.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.