26 juli 2010

Archief 2.0 speel-en-deelsessie: Semantisch Web


Op Archief 2.0 wordt zo links en rechts wat afgediscussieerd over het zogenoemde Web 3.0, het Semantisch Web. Maar waar gaat het nou eigenlijk over? Wat kun je ermee als archiefdienst en wat moet je ervoor doen?

Wat, waar, wanneer
Voor iedereen die op een praktische manier kennis wil maken met wat het Semantisch Web kan betekenen voor de ontsluiting en de doorzoekbaarheid van (archief)informatie op het internet, organiseert Archief 2.0 op maandag 6 september een speel-en-deelsessie. De dag begint om 10.00 uur met koffie en wordt zo rond 15.30 uur afgesloten. Voor een lunch wordt gezorgd. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, we zijn die dag te gast op het Gelders Archief.

Een unieke kans dus om meer te weten te komen over de nieuwste webontwikkelingen en tegelijkertijd andere leden van Archief 2.0 te ontmoeten! Tijdens de sessie zullen in ieder geval twee of drie (al dan niet fictieve) cases/scenario's aan bod komen waarmee het nut en de mogelijkheden van het Semantisch Web duidelijk worden.

Het initiatief voor deze sessie is genomen door Joost Salverda en Jeroen Trispel van het Gelders Archief, en Ivo Zandhuis, die een eigen onderzoek- en adviesbureau heeft en in de archiefwereld specialist is op het gebied van het Semantisch Web.

Deelnemen?
Geef je op door een email te sturen naar archief20@gmail.com. Kijk op Archief 2.0 voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.