16 juli 2010

Vrijdagavond cabaret: Vers brood


Eric van Sauers zag ik al een keer of drie in het theater en ik zal hem daar vast nog vaker gaan zien.

Zijn achtergrond in stand-up comedy schijnt zeker in z'n eerste programma nog goed door. Niet alleen in de manier van spelen, maar ook in de keuze van onderwerpen, die dan vaak nogal gemakkelijk is. Zoals in het bovenstaande fragment, waarin het over vrouwen gaat. Altijd goed voor een reeks grappen waarvan het herkenbaarheidsgehalte hoog is en waarbij succes verzekerd lijkt. Des te knapper vind ik dan ook de manier waarop hij z'n grappen perfect doseert.

Liefhebbers van typetjes en sketches komen zeker niet aan hun trekken tijdens een avondje Van Sauers. Hij speelt namelijk wel altijd dezelfde iemand anders, maar zet die figuur desondanks steeds als zichzelf neer. Soms lekker insubtiel, schijnbaar egoïstisch, vaak politiek incorrect maar altijd op een charmante en soms pijnlijk herkenbare manier.

Het moment wat mij het meest is bijgebleven komt uit z'n eerste avondvullende programma "Eric van Sauers is Eric van Sauers" en zal echt niet worden bijgeschreven in de analen van de Nederlandse kleinkunstgeschiedenis hoor. Maar hoor hoe hij vertelt over het - samen met z'n vriendin - kopen van een vers brood en herken je eigen situatie: women rule the world!

Het fragment begint vanaf 3:20m.

Meer filmpjes

6 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik lig hier helemaal dubbel. Ik vind Ronald Goedemondt ook prachtig. Hij heeft een keer op de VU opgetreden en ik heb toen nog nooit zo erg gehuild (van het lachen). Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Wilma: Een beetje lachen kan op de vrijdagavond geen kwaad hè! :-) Ronald Goedemondt ken ik alleen van wat kleinere fragmenten. Heb je goede suggesties voor me?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ehm... Eentje? Dat wordt moeilijk kiezen. Dus het worden er 3 :-). Ik vond tot nu toe zijn eerste show "Spek" het grappigst. Enkele fragmenten:
  - Niet bellen in de auto
  - Vikingen

  En deze is van de show erna.
  - Koffie in Italië

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Wilma: "Mag ik twee bananen en een Viking?" Erg leuk! Ik kan dat soort absurde humor wel waarderen, zeker van die sterk uitvergrote herkenbare situaties. :-) Dank voor de tips! Ik ga eens wat meer fragmenten bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eric van Sauers is heel leuk en ik heb nu ook kennisgemaakt met Ronald Goedemondt. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Luud: Must have been your lucky day! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.