4 juli 2010

Zet je familie aan het familiearchief


Gisteren zette Bob me op het spoor van z'n nieuwe project: www.familiearchivaris.nl

Voor jullie (en mijn) gemak c/p ik maar even vanaf zijn site:

De nieuwe website familiearchivaris biedt stamboomonderzoekers een virtuele ruimte waar een digitaal familie archief gevormd kan worden. Stamboomonderzoekers kunnen familieleden uitnodigen op familiearchivaris om te participeren in het familie archief: zij kunnen het familie archief inzien, vullen met materiaal zoals foto's en scans, familieverhalen schrijven en reacties toevoegen!

De digitale familie archieven op familiearchivaris zijn besloten: alleen de "familie archivaris" van een familiearchief kan toegang verlenen aan familie en kennissen. Op deze manier kunt u vrijuit boeiend materiaal delen om deze een waardige plaats in de familiegeschiedenis te geven.

Bob licht dit in een reactie op een andere blogpost van me nog iets verder toe:

Idee hierachter is om de stamboomonderzoeker te faciliteren bij het vormen van een digitaal familie archief, wat hopelijk uiteindelijk weer leidt tot het completer krijgen van het fysieke familie archief.

Ik vind het een goed idee. Ongetwijfeld vinden meerdere collega's het een goed idee. En er zijn vast veel archieven die het een goed idee vinden en graag zoiets zouden willen hebben. Maar Bob bouwt het gewoon. Waarvoor hulde!

De website is nu in ontwikkeling, maar als je op de hoogte gehouden wilt worden, laat dan hier je emailadres achter.

Lui genoeg om te automatiseren
En Bob bouwt nog veel meer. Voor de gebruikers van zijn Genealogie Online heeft hij nu een applicatie ontwikkeld die bij je voorouders automatisch scans van aktes zoekt in de database van FamilySearch. Lees hier hoe ie dat flikt

Plaatje

2 opmerkingen:

 1. Christian,

  Bedankt voor de hulde :-) !

  Als je wilt zien hoe je vanuit de resultaten in FamilySearch de akte kunt vinden kun je het volgende filmpje bekijken (net gemaakt!): http://screenr.com/Pjm

  mvg,
  Bob Coret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Bob: Lijkt me voor veel mensen iets om weer een paar avondjes aan te besteden. ;-) En als de techniek of de databases het toelaten, dan zou het later helemaal mooi zijn als je al meteen bij de juiste akte uitkwam. Maar goed, dat heb jij niet helemaal zelf in de hand natuurlijk. (Vanaf dat moment kun je misschien ook vanaf Genealogie Online gewoon koppelen naar de akte op FamilySearch, in plaats van deze te moeten downloaden van daar en te moeten uploaden naar je eigen stamboom?) Anyway: mooi werk!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.