23 september 2010

Archieven.nl nu met rss

Een klein berichtje om weer enigszins op te starten: zojuist viel mijn oog op deze tweet waarin De Ree meldt dat de website Archieven.nl nu ook rss voor zoekopdrachten bevat. Voor zover ik weet had tot nu toe alleen Het Utrechts Archief dergelijke functionaliteit.

Je kunt vanaf nu dus een abonnement nemen op het resultaat van je zoekopdracht en krijgt dan - neem ik aan, maar da's niet 1-2-3 te testen natuurlijk - in het vervolg automatisch via je rss-reader een seintje wanneer er nieuwe beschrijvingen aan de database zijn toegevoegd, als die tenminste voldoen aan jouw zoekvraag. Die database bevat al meer dan 19.000.000 archiefbeschrijvingen uit de inventarissen van al meer dan zeventig archiefinstellingen, dus zo'n abonnement loont zeker de moeite.

Nu moeten ze die rss-feed alleen nog een beetje makkelijk vindbaar maken. Voor het overige: prettig geregeld!

3 opmerkingen:

 1. Ivm mijn werk op
  www.ibi.bibliotheek.nl zoek ik geregeld bij archieven.nl

  Heb me het habbieboebie naar de RSS gezocht, maar eh....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Prodigieus: Dat is nog steeds een voordeel van IE boven Chrome, dat je in de knoppenbalk een rss-icoontje ziet oplichten op het moment dat er feeds beschikbaar zijn, of de website er nu zelf wel of geen knopje voor geeft. Hoe FF daarmee omgaat weet ik eigenlijk niet - nooit op gelet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha
  Ik vind Chrome verder erg prettig maar niet helemaal meer, dus.......
  Heb IE er nog wel opzitten ga dus even switchen

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.