26 november 2010

Na 23 Archiefdingen #na23ad

Dat archivarissen niet de enige zijn die zich bezighouden met 23 dingen is genoegzaam bekend. Anderen gingen ons voor, zoals medewerkers van hogeschoolbibliotheken. Om van elkaars ervaringen en worstelingen te leren nam een van hen, Raymond Snijders, het initiatief tot een Na 23 dingen Ideeënmarkt. Rob was daarbij natuurlijk aanwezig en vroeg zich al twitterend af of dit initiatief geen navolging verdient onder medewerkers van openbare bibliotheken en archieven. Poulus bedacht zich geen moment en zette meteen de eerste stap. Er komt dus een heuse Na 23 Archiefdingen Ideeënmarkt (of wat dan ook). Goed initiatief! Binnenkort meer informatie op de website: www.na23archiefdingen.nl

Hopelijk worden er die dag heel veel ervaringen uitgewisseld en komen we te weten welke bloemen de cursus heeft doen bloeien. Inmiddels zijn al medewerkers van flink wat archiefdiensten aan de slag geweest met de archiefdingen, dus dat belooft wat!

Zo kreeg ik deze week een email van Kier Schuringa, medewerker van het IISG in Amsterdam en recent afgestudeerd aan de 23 Archiefdingenschool. Kier heeft niet alleen een eigen blog bijgehouden, maar heeft nu ook geblogd voor DISA (Digital Innovation South Africa) over door het IISG beheerde archieven rond Anti-Apartheid en Zuidelijk Afrika.

Kier wees me ook op Pambazuka News, als publicatie het vlaggeschip van Fahamu, een organisatie die zich inzet voor de vrijheid van media en meningsuiting in Afrika. Hun website en nieuwsbrief staan vol interessante artikelen en nieuwsberichten over Afrika, die ze verzamelen en verder verspreiden. Een mooie bron van nieuws en informatie dus, een site die ik zeker eens een tijdje ga volgen.

3 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.