19 januari 2011

Publiek is net water


Twee weken geleden schreef ik over de koehandel op het BHIC-forum naar aanleiding van de pittige Brabant Quiz. Mij was daarbij alweer een beetje ontschoten dat zich vorig jaar rond de quiz ook zo'n wonderlijk fenomeen voordeed: Peter's Blog werd toen onbedoeld de online ontmoetingsplaats voor deelnemers aan de quiz. Deze Peter had een maandje daarvoor een blogpost over Venn-diagrammen geschreven en in de Brabant Quiz van 2009 was precies een vraag met zo'n diagram opgenomen. De verbaasde Peter kreeg een dikke tachtig reacties op z'n blog en kwam er pas op het laatst achter waar die nu eigenlijk mee te maken hadden.

Een week of twee geleden zocht ik de blog weer eens op en wat blijkt? Ook dit jaar zijn puzzelaars weer vrolijk Peter's Blog gaan gebruiken als alternatief forum om hints aangaande de quiz te delen. De teller staat nu (woensdagmorgen 19 januari 2011) al op 200 reacties.

Inmiddels is de inlevertermijn voor antwoorden verstreken - klaar of niet klaar, gisteren moest alles ingeleverd zijn - en zijn deelnemers aan de quiz begonnen met het vergelijken van antwoorden. Op het BHIC-forum staat de teller nu op 239 reacties.

Even dacht ik nog dat we dit volgend jaar misschien wat extra moeten faciliteren of organiseren. Maar waarom eigenlijk hè? De tip aan één puzzelaar om eens een vraag op ons forum te zetten was blijkbaar voldoende.

Publiek is net water: het vindt toch wel een weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.