22 maart 2011

In ere hersteld: de chatbox


Op 5 mei 2010 gaf ik mijn blog een nieuw jasje en ondanks goede voornemens is er sinds die tijd weinig meer veranderd. Zo wil ik eigenlijk de header nog eens verfraaien, maar ach, een blauw vlak blijkt ook prima te functioneren.

Op die 5e mei heb ik ook stevig lopen snoeien in het aantal gadgets (of widgets) op mijn blog. Een flink aantal verdween, maar eentje bleef, alhoewel verplaatst naar de contactpagina: de chatbox.

Meebo Me!
Tot die tijd waren er iedere week toch wel een of twee mensen die mij via die chatbox (een handige widget van Meebo, de webbased chatclient die ik al jaren gebruik) benaderden. Een directe en laagdrempelige manier om met bekende en onbekende lezers van mijn blog in contact te komen.

Sinds ik de widget verplaatste werd hij, logisch ook, nauwelijks nog gebruikt. Jammer eigenlijk, dus gisteren heb ik hem teruggezet. En dat leverde al na een uurtje of zo een chat op, en een afspraak om meer kennis en ervaringen te delen. Leuk! Ik laat die box dus nog maar even staan.

Follow By Email
Ook introduceerde Blogger onlangs een nieuwe gadget: Follow By Email

Met die gadget kunnen lezers van je blog zich abonneren op emails met je nieuwste schrijfsels. Lang niet iedereen komt iedere dag een kijkje nemen op je blog of gebruikt rss, dus email is nog steeds enorm belangrijk. Dat bewijzen nieuwsbrieven via email ook.

Blogger's nieuwe gadget maakt gebruik van de ingebakken email-abonnementsservice van Feedburner, die ik al voor Brabant Bekijken en Reizen door de Meierij gebruikte, maar nog niet op m'n eigen blog. Kleine moeite, groot plezier. Gebruik je Feedburner nog niet? Of gebruik je die email-abonnementsservice nog niet? Dan regelt de nieuwe gadget dat meteen voor je - niks meer an doen.

Ook hiervan na een tijdje eens kijken wat het effect is. Met andere woorden: hoeveel abonnementjes levert het op?

2 opmerkingen:

  1. Dus toch niet overgestapt naar de Plupper chat- en emailbox? Kan ik echt aanbevelen!
    Succes verder.
    Gijs Hesselink

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Gijs: Die app staat nog steeds op mijn aandacht te wachten, op zo'n geel briefje. Maar voorlopig is het er nog niet van gekomen... Maar het komt!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.