7 juni 2011

23 Archiefdingen in het Engels #23ad

Een paar dagen geleden gespot (maar al sinds 2009 online): 23 Archiefdingen in het Engels, een initiatief van de Reference, Access, and Outreach Section van de SSA. Onder de 23 Things for Archivists zitten verschillende onderwerpen die niet in de Nederlandse cursusvariant zitten, zoals Online Presentation Sharing, Online Timelines en Online Surveys. En als je die gedaan hebt, dan staan er zelfs nog wat extra onderwerpen voor je klaar. Zeker het bekijken waard dus.

De cursusopzet is sowieso leuk bedacht: coaching vindt plaats via een Meebo chatbox op de weblog, waar regelmatig een mentor online is voor de nodige assistentie. Voor het overige is het vooral zelfstudie, alhoewel je natuurlijk kunt organiseren wat je wilt. Bijvoorbeeld voor collega's van de archiefdienst waar je werkt.

2 opmerkingen:

  1. Dat zijn inderdaad leuke toevoegingen, vooral de coaching via de chat lijkt me erg nuttig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Anje: Daar ben ik ook erg benieuwd naar! Het is weer een heel andere opzet dan in Nederland. Alhoewel ik cursisten ook coaching via chat aanbied als optie, via mijn blog. Toch anders. Bedankt in ieder geval voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.