10 juni 2011

Filmpje: Social Media Revolution 2011


Met enige regelmaat maak ik gebruik van filmpjes die in een paar minuten de impact van ontwikkelingen op het web en in sociale media laten zien. Met stip favoriet is nog steeds The Machine is Us/ing Us omdat het als geen ander filmpje aangeeft hoe het web en Web 2.0 onze manier van omgaan met informatie, zoeken, vinden en communiceren hebben veranderd. Nog steeds een aanrader!

Social Media Revolution (hier de Nederlandse vertaling) mag er voor de cijfertjes ook zijn. En er is voor dit jaar weer een nieuw filmpje gemaakt, maar (net als Marketingfacts) vind ik het tegenvallen. Als update van het oude filmpje voldoet het nieuwe filmpje namelijk wel prima - dat wil zeggen de oude cijfers zijn opgepoetst - maar als actueel filmpje valt het jammerlijk door de mand. Nieuwe ontwikkelingen zijn niet meegenomen en daardoor is het filmpje eigenlijk al verouderd bij publicatie.

Maar als je wilt weten dat, als Facebook een land zou zijn, het nu niet het vierde, maar in grootte al het derde land van de wereld zou zijn, dan moet je zeker even kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.