20 juli 2011

Gezien tijdens de Gentse Feesten: Stef Bos


Afgelopen zondag was ik in Gent voor een optreden van Stef Bos tijdens de Gentse Feesten. Op zo'n manier had ik hem nog nooit gezien. En het beviel prima!

De sfeer is natuurlijk veel minder intiem dan in het theater, maar zo in de open lucht krijgt een optreden een geheel eigen charme. Niet in de laatste plaats vanwege het enthousiaste meezingen van het publiek, maar zelfs door die enkele doorgeslagen fans, die gek genoeg precies om mij (en Tom) heen leken te staan.

Stef begon met enkele nieuwe liedjes, zoals Prediker (als je héééél goed kijkt, dan zie je Tom en mij nog voorbij flitsen op de film), en ging toen over naar de klassiekers. Onder meer Gelukkig, het mooie Ik heb je lief (een van mijn favorieten) en natuurlijk Papa werden ten gehore gebracht. Zoals ik in mei al vertelde, klinken zijn liedjes steeds anders naarmate ze ouder worden. Goed voorbeeld deze avond was Wat een wonder, waarvan ik helaas geen video meer kon terugvinden.

Maar de klapper van de avond werd toch wel gevormd door de toegift: Lente me. Dit liedje, van Toon Hermans, zong Stef al eens tijdens de Toon Hermans Tribute in 2010. Ik vond het in Gent zelfs nog mooier. Knap hoe je zo'n feestavond kan eindigen met zo'n klein liedje. En zoveel indruk weet te maken op het publiek.

Ik heb genoten in Gent!

(En Tom bedankt voor je gastvrijheid en je gidsen!)

2 opmerkingen:

 1. Er is bijna niets beters dan live muziek om je echt te raken. Sfeer doet zo ontzettend veel. En als je je held ziet optreden buiten de gebaande paden die je kent, dan kan dat een enorme opknapper zijn.
  Gouden tip van Tom inderdaad!
  En de Gentse feesten zijn al een feest op zich :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Duul58: Dat was het waarschijnlijk ook, ja, dat ik m'n held eens op een hele andere manier in een heel andere sfeer zag en hoorde. Vaker doen dus!

  Dank voor je reactie.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.