25 augustus 2011

Bossche Bollen, het Bossche Broek en de Vughterpoort in 3D


Gisteren ben ik op verzoek van broerlief een elftal Bossche Bollen in gaan slaan. Dat doe je natuurlijk bij Jan de Groot (waar ze me iedere keer bewijzen dat je ook zonder klantvriendelijkheid veel producten aan de man kunt brengen) en vervolgens besloot ik nog even door te lopen naar het Bossche Broek, een prachtig natuurgebied tegen het centrum van de stad aan - hier het bewijs.

Op de weg daarnaartoe kom je vanzelf langs de schrik van iedere verkeersdeelnemer die aan de kant van Vught, Den Bosch binnenkomt of verlaat: het Wilhelminaplein, beter berucht als het Heetmanplein. Door de aanleg van een randweg zal het binnenkort op de schop gaan en dus wordt er enthousiast gesproken over de 'kansen' om verdwenen 'erfgoed' terug te bouwen. Zoals in dit geval de historische Vughterpoort, ook wel de Pieckepoort genoemd.

Voor een reconstructie van die laatste kun je nĂș al in Layer terecht. Niet zo handig, een speciale layer voor dat ene gebouw, het 3D-model verspringt nog wel eens een paar meter en echt mooi ziet het er niet uit (hier is ie wat mooier). Maar het is toch geweldig dat het kan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.