6 november 2011

Aai eens een dino


Augmented Reality (AR) is een tak van sport die nog grotendeels aan mij voorbijgaat. Ik lees er eens wat over, ik zie er eens wat van en ik ben enthousiast gebruiker van apps als Layer en zo. Maar voor het overige ben ik voor archieven nog zoekende.

Via Thomas zag ik vanmorgen wel bovenstaand filmpje. Een soort National Geographic roadshow doet winkelcentra aan en laat het aldaar passerende publiek kennismaken met augmented reality. Als je op een bepaalde plek staat, kun je interacteren met de wereld van National Geographic, die op een groot scherm tot leven komt.

Het combineren van live camerabeelden met andere beelden, da's nog niet zo spannend meer. Maar die interactie, daar ben ik wel door impressed. Mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.