16 november 2011

Transcripties voor een prikkie


Via Ben Brumfield kwam ik terecht op de website Freelancer.com, een site waar je kleine karweitjes kunt outsourcen aan iedereen die je een redelijk bod doet. Ene lewisstout biedt het Canada History Project aan, dat draait om het transcriberen van steeds rond de 200 pagina's uit de briefwisseling gedurende de Tweede Wereldoorlog tussen Canadese soldaten en hun vrouwen. Momenteel wordt de derde batch aangeboden en dat karweitje moet voor een dollar of dertig rond kunnen komen.

Er is in de reacties nog wel wat kritiek en scepsis te lezen, maar het aantal biedingen vind ik desondanks hoog. En bovendien lijkt het er sterk op dat de eerdere batches met succes zijn verwerkt. Blijkbaar werkt het dus, alhoewel ik het resultaat niet heb kunnen bewonderen. Er is wel een Canada History Project website, maar daarop kom ik geen links naar het aangeboden werk op Freelancer.com tegen.

Hoe dan ook, een interessante manier om je transcriptiewerk gedaan te krijgen. Alhoewel het project m'n hart niet kan veroveren en ik vooralsnog een slag om de arm moet houden wat de kwaliteit betreft. Maar als je wilt, over een week of twee sluit de biedingsronde...

Afbeelding: gewoon een lieve foto

2 opmerkingen:

  1. Bijzonder! Wel een mooi iniatitief om zo kleine opdrachten gedaan te krijgen.
    Zou iets zijn om in Nederland ook te starten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Luud: Ik vind het jammer dat ik over de geleverde kwaliteit niets terugvind. Ik veronderstel wel dat ie voldoende is, maar da's dan ook alles wat ik 'weet'.

    Wel interessant, die financiƫle prikkel... Kom ik nog op terug.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.