21 maart 2012

Foto's en brieven Anton Mussert online

06B. Briefkaart gericht aan Maria Mussert-Witlam

In het Regionaal Archief Nijmegen doken archiefstukken op die betrekking hebben op het persoonlijke en politieke leven van Anton Mussert. De stukken zijn omstreeks 1980 door een onbekende afgegeven bij het archief. Destijds werd openbaarmaking nog niet wenselijk geacht en raakte de stukken min of meer in vergetelheid. Kort geleden kwam het album weer tevoorschijn in de werkvoorraad van het archief.

De "collectie Mussert" bestaat uit een album dat enkele ingeplakte en een aantal losse foto’s bevat en correspondentie, waaronder liefdesbrieven. Deze collectie werd vandaag als schenking overgedragen aan het NIOD te Amsterdam.

Maar lof voor hen die ervoor verantwoordelijk zijn: scans van alle stukken zijn te raadplegen op de Flickr-pagina van het Regionaal Archief Nijmegen. Op het weblog van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis staat een korte beschrijving van de inhoud van de collectie.

Niet wereldschokkend, wel leuk.

Update 24 maart
Op zaterdag bracht de NOS naar buiten: Weer privĂ©foto's Musserts gevonden

Leuk detail:

Op de foto's is ook de kaart te zien, waarvan een origineel deze week opdook in het Regionaal Archief Nijmegen. (...) Onduidelijk was, wat de kaart voorstelde. Het blijkt de menukaart van het diner bij het verlovingsfeest te zijn.

Afbeelding: Briefkaart gericht aan Maria Mussert-Witlam (Flickr/Regionaal Archief Nijmegen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.