16 april 2013

Genealogie: een kwestie van veilige seks


Genealogie is niet alleen een leuke hobby, het is ook een manier voor notarissen om erfgenamen te achterhalen, voor doktoren om erfelijkheidsonderzoek te doen. En voor IJslanders om veilige seks te hebben:

Op IJsland wonen heeft zo z'n nadelen: (...) er wonen maar 300.000 mensen - en die stammen allemaal van dezelfde familie af. Daardoor vragen veel IJslanders zich af: "Ben ik met mijn neef of nicht aan het daten zonder dat ik het weet?" Een nieuwe app wil die onzekerheid wegnemen.
De IslendingaApp houdt precies bij wie er van wie familie is in IJsland. Dat werd al bijgehouden op de site Islendingabok. (...)
Naast het traditionele opzoeken kun je de app ook gebruiken samen met de app Bump. Op die manier kun je jouw telefoon direct linken aan de telefoon van je liefje. Zo zie je in één oogopslag of je familie bent of niet.

Da's toch handig. Maar voorlopig alleen voor Android-gebruikers te downloaden (hoeveel zouden ze er daarvan hebben op IJsland?)

In het filmpje zie je hoe het werkt.


Bron: NOS op 3

Aanbevolen cartoons
- Neuken!
- Luke has a sister
- Sigmund

Foto: nóg een app voor veilige seks, een reminder voor condoomgebruik met timerfunctie. Bovendien registreert de app geluid en duur van je seksuele activiteit, maakt daarvan een profiel en stuurt die gegevens geanonimiseerd naar een centrale server... Jaja.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.