15 mei 2008

Iedere familie een eigen netwerk!


Want daar begint het zo langzamerhand toch op te lijken hè? We lijken wel buitenland.. ;-)

Na stamboom- en/of familienetwerksites als Familiepagina (wat ik nooit heb getest), Zooof (waarvan de inschrijfbevestiging met wachtwoord zowel bij een collega als bij mijzelf pas na weken en weken werd toegemaild), Familieband (wat ik op de een of andere manier niet lijk te begrijpen) en Verwant (wat pas vorige week is gelanceerd en ik dus ook nog niet heb getest) is er vanaf vandaag ook Familii.

Familii komt uit de koker van Ilse Media, welke dame sinds kort weer ruimte in haar agenda heeft. Maar goed, door SchoolBANK heeft ze natuurlijk met sociale netwerken al goede ervaringen opgedaan.

Je familiegeschiedenis online zetten, eventueel door het inladen van een Gedcom-bestand, berichten en foto's uitwisselen met je familieleden, nooit meer een verjaardag vergeten, tijdlijnen enzovoort.. Al die sites bieden net even weer iets anders.

We gaan het eens bekijken.. hopelijk, want de site zegt: "Je kunt jezelf opgeven, waarna je kunt worden uitgenodigd."

Kunt.. dus het is nog niet eens zeker.. :-(

Plaatje

2 opmerkingen:

 1. Er komen inderdaad steeds meer van die sites bij. Leuk voor wie keuze wil hebben, maar vervelend gezien de versnippering die het met zich meebrengt. Enne... wie houdt in de gaten wat er met jouw gegevens gebeurt? Worden ze doorgepubliceerd op hele andere sites? Worden ze geoogst door mensen met minder frisse bedoelingen?
  Zolang dat nog niet duidelijk is, neem ik er geen abonnement op, dan wel treedt ik niet toe tot de blije familie van... (ken je de Happy Family uit het eind van de vorige eeuw nog?)

  Groeten van Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Richard: Inderdaad, vanuit het oogpunt van versnippering is het allemaal niet zo best.

  En wat de gegevens betreft: eigenlijk speelt dit bij allerlei sociale netwerken, maar misschien in deze gevallen nog wat meer, omdat je er niet alleen je eigen hebben en houden opzet, maar ook die van je hele familie of zo.

  Ik neem aan dat in de voorwaarden van zo'n site wel iets te vinden moet zijn over wat er met je gegevens gebeurt - ik neem aan dat ze er niet mee aan de haal gaan. Lijkt me een aardige om eens uit te vissen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.