30 juli 2008

Het BHIC op YouTube! :-D


Nadat we al op Flickr waren te vinden heeft het BHIC inmiddels ook een eigen plekje op YouTube verworven. Dit project is opgepakt door de zogenoemde pioniers in het Zuidland-project (waarover ik ooit nog eens meer zou vertellen, bedenk ik me nu pas weer).

In het kort komt het erop neer dat we via YouTube twee dingen willen bereiken:

  • Op een simpele manier, zonder een hoop gedoe, leuke filmpjes uit onze collectie aanbieden aan de bezoekers van de lokale pagina's van onze website.


  • Via een bestaand, breed platform nieuwe mensen in contact brengen met het BHIC en onze erfgoedcollectie, in dit geval de filmpjes.

Inmiddels is een test gedaan: we hebben een maandje geleden een (voorlopig) account aangemaakt, er is een filmpje opgezet en dit filmpje is vandaag - vakantietijd hè - in het cms van de website geëmbed, om te kijken hoe een en ander zich houdt. En het werkt!

Na dit ene maandje is dat filmpje al meer dan 200 keer bekeken, is het hier, hier en hier al opgepikt en wordt er zelfs al naar méér gevraagd, via de commentaarfunctie!

Dus wacht maar tot we serieus hiermee aan de slag gaan..

Voor nu gaan we enkele filmpjes een vaste plek geven op de homepage van de desbetreffende lokale pagina's. Als dit project als vast onderdeel van onze digitale dienstverlening wordt ingezet - en dat wordt het - dan gaan we álle leuke filmpjes uit de collectie op die manier aanbieden, via onze site en via ons kanaal op YouTube.

Wordt dus vast leuk! Op die manier bereiken we meer en meer divers publiek.. en laat dat nu precies de missie zijn van het BHIC! :-)

I love it when a plan comes together!


Plaatje

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.