30 april 2009

En toen waren het er ineens 250! :-)


Tjonge, wat gaat dat hard! Iets meer dan twee maanden geleden bereikte de community Archief 2.0 de prachtige mijlpaal van 200 leden... en gisteren stond de teller halverwege de dag ineens op 250! Tweehonderdvijftig!!!

Ik vind dat veel.

Maar er is daar nog plek zat hoor! En de komende maandjes verwachten we ook een behoorlijke ledenaanwas. Niet alleen omdat het thema "archief 2.0" steeds meer ingang en bekendheid krijgt - ook tijdens de KVAN-dagen op 15 en 16 juni zijn we present - maar niet in de laatste plaats ook door enkele grote projecten die op stapel staan.

Zo is daar eindelijk, eindelijk en eindelijk dan toch de ArchiefWiki! Ga snel naar www.archiefwiki.org waar we in wikiwiki-stijl een voor iedereen toegankelijke kennisbron aan het bouwen zijn. Binnenkort komt projecttrekker Tom Cobbaert met meer info!

En zo is daar ook de cursus 23 Archiefdingen! Ga snel naar www.23-archiefdingen.nl en lees alles over hoe archiefdiensten hun medewerkers volgens beproefd recept kunnen trainen in het wel en wee van Web 2.0. Binnenkort starten de eerste cursussen!

En nog een nieuwtje: er wordt op dit moment hard gewerkt aan een eigen huisstijl voor Archief 2.0 en alles wat daarmee samenhangt. De concepten zien er veelbelovend uit!

Terwijl ik dit bericht aan het typen ben wordt de glimlach rond m'n lippen groter en groter. Die is ook moeilijk te onderdrukken als je zulke mooie dingen ziet gebeuren! Want, jongens en meisjes, we zijn nog geen twee jaar oud hoor!! En zie wat we in die korte tijd door middel van een belangenloze en vrijwillige samenwerking allemaal al hebben bereikt. Schitterend gewoon!

Vandaar een welgemeend ende oprecht dankjewel aan het adres van alle leden! Zonder de inzet van heel veel mensen hadden we deze mijlpaal nooit bereikt. En da's wederom een applaus voor onszelf meer dan waard! :-)

Foto: Chee Meng Au Yong

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Christian!!! Als oprichter van archief 2.0 vind ik dat jij ook alle lof verdiend. Wat een mooie ontwikkelingen allemaal in Archiefland!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Adelsgeschiedenis: Bedankt, Wilma! Dat oprichten was trouwens in vijf minuutjes gebeurd - het is het aan de praat houden wat de meeste tijd vergt... maar daarover hoef ik jou als communitymanager natuurlijk helemaal niets te vertellen! :-)

  Jij ook bedankt voor al je bijdragen, meestal in de vorm van bewegend beeld. Much appreciated!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd hoor, alleen was je ietsjes te vroeg met het jubelbericht. Tenzij Eric Burger zich heeft laten klonen om het aantal de lucht in te krijgen...

  En nog een nieuwtje: het schijnt dat er boven de grote rivieren ook archieven zijn =D

  Snaakse groeten van Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Richard: Op dezelfde dag meldde zich ook het 251e lid aan (dus door de dubbeltelling het 250e), dus eigenlijk klopt het alsnog precies! :-)

  De archievenkaart in de ArchiefWiki kan trouwens door iedereen worden aangevuld - er moet alleen nog een klein stukje uitleg bij van hoe of wat - zoals het een goede wiki betaamt.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.