9 juni 2009

Dingen 1, 2 en 3 - We zijn losser!! ;-) #23ad


Zo, vanaf gisteren zijn we dan helemaal onderweg met de 23 Archiefdingen. Spannend hoor! En dat vinden de collega's ook, als ik zo links en rechts de blogs lees en de reacties volg.

Het praktijkgedeelte werd door Google deels de mist in geholpen - met z'n allen accounts aanmaken vanaf hetzelfde IP-adres gaat dus niet - maar de meesten hebben de eerste hordes desondanks al genomen en begonnen voor het eerst te publiceren via het web: spannend!! Goed om me dat ook weer eens te realiseren. De rest zal dat allemaal alsnog doen en ook de coaches zullen snel weer bij elkaar komen, onder andere om ideeën uit te wisselen over hoe we iedereen goed deze eerste, kritieke weken door kunnen loodsen.

Ongelofelijk eigenlijk hoeveel problemen het aanmaken van een Google account nog met zich mee kan brengen. Ik geloof dat Google van alles en iedereen zowat het beste bekend staat vanwege de goede usability van alle diensten en websites... en dan presteren wij het nog om dingen fout te doen, over het hoofd te zien, verkeerd aan te klikken enzovoort.

En vergelijk vervolgens de homepage van Google met de gemiddelde zoekmachine van een archiefdienst en durf het dan nóg eens vreemd te vinden dat onze klanten daar niet altijd uitkomen. Het is eigenlijk een wonder dat sommigen er desondanks in slagen nog iets te vinden op onze websites!

Wat trouwens mezelf betreft: ik ga me ook aan alle oefeningen wagen. Denk namelijk niet dat ik met echt alle dingen veel ervaring heb. Met sommige namelijk slechts een beetje of zelfs helemaal niet. Podcasts en online muziek in het algemeen zijn mij al vrij onbekend, LibraryThing ken ik alleen van de plaatjes en praatjes - ik lees nauwelijks boeken, dus zal met de billen bloot moeten als mensen de boekenwidget op mijn blog gaan aanschouwen - en voor het overige zijn er best wat zaken waarin ik me dieper kan wagen.

En belangrijker: ik hoop op nieuwe ideeën voor gebruik op het BHIC te komen, vooral door de interactie met collega's. Da's nog het allerspannendste!

Een van die zaken waaraan ik me dieper kan wagen kwamen we overigens vandaag al tegen: sjablonen voor je blog. Tja, je ziet wel aan mijn blog dat ik, zelfs na een paar jaar, nog steeds op de standaard ben blijven hangen. Ik heb er verder nooit aandacht aan besteed, zie elders wel eens iets wat ik mooi vind, maar blijkbaar is de behoefte aan meer vormgeving er niet. En ook het vermeende ontwikkelwerk stoot me af. (Maar Christian, weet je dan niet dat je leuke sjablonen gewoon overal kunt downloaden en met een muisklik of twee kunt installeren op je blog?)

Toevallig dat ik een week of wat geleden voor een schilderende tante van me een blog heb ingericht en daarbij kon een beetje knutselwerk natuurlijk niet achterwege blijven. Toch niet onaardig, vind ik.

Kan dit er mee door als werkstuk, coach? ;-)

En ja, hoe zal ik mezelf houden als coach... Da's niet zomaar iets hoor! Vooralsnog heeft uitgerekend van mijn groepje het minste aantal mensen een blog aan kunnen maken... maar gelukkig kon ik dat nog aan de techniek wijten. Poeh!

Anyway, in ieder geval dus een geslaagde kick off. Veel serieuze koppies en enthousiaste blikken. We hebben genoten! (En niet alleen van de speciale bonbonnetjes! Trouwens toch eens die macrofunctie op de telefooncamera uitzoeken.)

6 opmerkingen:

 1. Ik kan het je aanraden, experimenteren met sjablonen voor je weblog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Luud: Uh huh... Heb je je widgets al terug? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar heb ik echt geen tijd voor. Ik loop helemaal over met werk. Een zorg voor later helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Luud: Ja, hier nog zo'n geval. Vandaar dat ik me voorlopig even concentreer op de prioriteiten... en daar horen leuke, nieuwe sjabloontjes niet bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, die Google-IP-block. Maar ook die dingen kunnen gebeuren tijdens zo'n bijeenkomst. Creatieve oplossing bedenken en dan gaat het wel weer. Maakt het ook weer spannend he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @23 Dingen: Ik geloof niet dat het echt een bres in de dijk van iemands enthousiasme heeft geslagen. Het was misschien voor sommigen zelfs wel een verademing, dat zelfs op de website van Google vanalles mis kan gaan... haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.