30 april 2010

#followanarchive op 10-11-12


#followanarchive weergeven op een grotere kaart

Sinds een paar dagen is er een datum voor de Follow an Archive Day: 12 november 2010. Doe je ook mee? Je kunt je op wel 1001 verschillende manieren aanmelden, maar belangrijk lijkt mij vooral dat je jezelf op de kaart zet met je archiefdienst en de hashtag #followanarchive gaat gebruiken. Voor al het verdere nieuws volg je gewoon de blog.

8 opmerkingen:

 1. Ik stuur dit door naar de medewerker communicatie van het IISG (laat je horen of ze reageert?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sabine: Doe ik, maar we zullen ook die kaart wel in de gaten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels heb ik begrepen dat het invullen van een twitteraccount op de followanarchivekaart niet voor iedereen even makkelijk is. Ik heb inmiddels al twee instructies (1 simpele en een uitgebreidere) in het Engels geschreven op Archives 2.0 . Bente (Aalborg Archives) probeert het uit. Als de instructie goed is en voldoende, dan kan 'ie op het blog onder de followanarchive kaart, denk ik. De summiere instructie op het Nederlanse Archief 2.0 bij de #followanarchive discussie, werkte kennelijk, want zowel @RATilburg als @bhicarchief staan op de followanarchivekaart! Maar mocht een uitgebreidere instructie handiger zijn, dan hoor ik dat graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Wat Van Waarden Is: Bij het RAT en het BHIC werken mensen die ook zonder instructies wel een punaise op een kaart kunnen prikken ;-) Maar inmiddels zag ik dat de Aalborg Archives ook al op de kaart stonden. Ik zou zeggen: Engelstalige instructies op de blog, want het is een internationaal project. Nederlanders zijn gewend te vertalen. En misschien deelnemers ook nog even 'persoonlijk' benaderen met het verzoek de kaart bij te werken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Christian Als je punaises kunt prikken zonder instructie is dat natuurlijk helemaal top! Maar misschien hebben ze in andere landen nog niet allemaal de cursus 23archiefdingen gedaan :-) Poulus heeft nu een tab 'Map' gemaakt met de uitgebreide instructie in het Engels erop. Bente heeft de instructie uitgetest en zij kon aan de hand daarvan Aalborg Stadsarkiv op de kaart zetten, dus kon de instructie verhuizen van Archives 2.0 naar het blog. De twitterkaart is nu veranderd in een wereldbol, en staat niet meer gefocust op het Zeeuws Archief :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Christian Persoonlijke benadering van archieven ga ik in juni doen, als het bombardementen-gebeuren in Middelburg achter de rug is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Wat Van Waarden Is: De blog gaat er steeds beter uitzien! Voordat de 'officiële campagne' start is er nog wel wat tijd hè. Jullie waren er vroeg bij. ;-)

  Om die wereldbol te kunnen zien moet er trouwens een plugin worden geïnstalleerd - daar heb ik op het werk ICT voor nodig. Is er iets mis met een gewone Google Map? Die ziet iedereen immers gewoon te staan. (Jaja, ziet er misschien wat minder spiffy uit, ik weet het.)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @christian Dat van die plugin wist ik niet, bij mij komt de wereldbol (wel met enige moeite) tevoorschijn, zowel op t'werk als thuis. Ik vindt 't eigenlijk wel leuk. 't Is weer eens wat anders dan gewoon-gewoon. Maar 't moet wel zonder extra moeite te hoeven doen werken natuurlijk. Ik zal 't eens aan Poulus vragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.