16 augustus 2010

Ga toch bloggen!


Het aantal archiefbloggers groeit tergend langzaam. Zelf doe ik voortdurend m'n best om professioneel bloggen onder vakgenoten te stimuleren, maar desondanks volharden de meeste collega's nog steeds in hun mening hier 'echt geen tijd' voor te hebben. Erg jammer, vooral omdat je dan ook niet merkt hoe bloggen je op allerlei manieren verrijkt en uiteindelijk zelfs tijd bespaart.

Ik heb trouwens ook geen tijd om te bloggen hoor. Ik maak die gewoon. Te weinig nog, vind ik, maar dat terzijde. Nou goed, een tijdje terug schreef ik al eens over de voordelen van bloggen die ik ervaar. Sindsdien is dat beeld alleen maar versterkt.

Hopelijk blijven er uit alle cursisten 23 Archiefdingen wat bloggers over. Ingmar is daarvan een mooi voorbeeld (alleen maakte hij de cursus dan weer niet af!) Maar de meesten houden het vervolgens op een post of drie per jaar en haken verder af. Ik oordeel niet, ik constateer gewoon. ;-)

Misschien dat aarzelende archiefbloggers alsnog over de streep worden getrokken door de handige en compacte startgids voor bloggers van Dutch Problogger.

En als je in mijn lijstje nog een blog mist, laat dan even een reactie achter. Alvast bedankt!

Plaatje

6 opmerkingen:

 1. Hoewel het CBG geen archief is in de zin van de Archiefwet 1995 (het is namelijk een stichting) komen er toch mooie blogs vandaan:

  http://robvandrie.blogspot.com/

  en

  http://heraldischgezien.blogspot.com/


  En niet te vergeten het blog van Gerrit Kouwenhoven, streekarchivaris Epe-Heerde-Hattem:

  http://streekarchiefehh.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de "eervolle" vermelding Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Richard: Dank voor de reactie! Deze drie heb ik al, maar ze staan in aparte categorietjes, voor genealogische blogs en voor blogs die vanuit een archiefdienst of uit hoofde van een functie worden geschreven. Alhoewel de grenzen vast vaag zijn. ;-) De groep 'archiefbloggers' gebruik ik om blogs te verzamelen van archivarissen die los van hun dienst een vakgerelateerd blog bijhouden.

  @Ingmario: Graag gedaan - je bent een echte "aanwinst" voor de archiefblogosphere hoor! (En op het moment zeker een van de meer productieve leden daarvan.)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal mee eens, maar ja desalniettemin... Misschien dat mijn plekkie in de blogroll ook beter door iemand anders ingenomen kan worden :-b

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Ton: Je blijft nog even staan, want ik heb nog hoop. ;-) Serieus, jouw blog is een verrijking van de archiefblogosphere - net als die van Ingmar - door je unieke benadering en doordachte posts.

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.